Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Fost viceprimar al Bacăului, condamnat la 4 ani de închisoare

Bucureşti: Fost viceprimar al Bacăului, condamnat la 4 ani de închisoare

DISTRIBUIȚI

 132614 – 07112014 – Fostul viceprimar al Bacaului, Laurian Lucas, si fostul sef al Serviciului Cadastral si Fond Funciar din cadrul Primariei Bacau, Vasile Ifrim, au fost condamnati, joi, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), la patru ani de inchisoare, pentru complicitate la luare de mita.

Decizia a fost luata in dosarul in care cei doi, dar si fostul primar al Bacaului, Dumitru Sechelariu, au fost judecati pentru coruptie, potrivit Mediafax.

Procesul impotriva lui Sechelariu a incetat insa in 16 februarie 2013, dupa decesul acestuia. In cazul celorlalti doi inculpati, ICCJ a dispus confiscarea a cate 93.318 de dolari si 1.616,174 lei si de asemenea a mentinut sechestrul pus pe doua imobile care le apartin.

In iulie 2005, cei trei au fost trimisi in judecata de procurori, ei fiind acuzati de savarsirea unor fapte de coruptie.

„Din probele administrate in cauza rezulta ca, prin indeplinirea functiei de autoritate publica si prin conducerea si controlul aparatului administratiei publice locale, inculpatul Sechelariu Dumitru a incalcat grav prerogativele conferite de functia pe care a detinut-o de primar al municipiului Bacau si a initiat constituirea unei asocieri in scopul savarsirii unor fapte de coruptie, care au adus atingere atat unor activitati de interes public, cat si patrimoniului municipalitatii ori drepturilor cetatenilor.

Obiectivul central si principal al acestei asocieri a vizat obtinerea in proprietatea inculpatului Sechelariu Dumitru si in concesiunea Asociatiei Club Karting ‘Selena Motor Sport’ AFI Bacau si a SC Selena SRL Bacau – controlate de inculpatul Sechelariu Dumitru – de suprafete de teren pe strada Chimiei din Municipiul Bacau, locatie unde inculpatul a construit un kartodrom. In realizarea scopului urmarit inculpatul Sechelariu Dumitru s-a asociat cu inculpatii Lucas Laurian Iulian, viceprimar si consilier local al Municipiului Bacau, si Ifrim Vasile Dorinel, sef al Serviciului Cadastral si Fond Funciar din cadrul Primariei Municipiului Bacau”, au aratat procurorii DNA.

In plus, potrivit anchetatorilor, acestia au stabilit o strategie urmata de actiuni concrete precum delegarea exercitarii atributiilor principale ale primarului catre Lucas ca si viceprimar, desemnarea lui Lucas ca membru in Comisia Municipala Bacau de Reconstituire a Drepturilor de Proprietate si punerea in posesie a terenurilor agricole, mentinerea lui Ifrim in functia de sef al Serviciului Cadastral si Fond Funciar, desemnarea acestuia ca membru in Comisia Municipala Bacau de Reconstituire a Drepturilor de Proprietate.

Desi in iunie 2012, Tribunalul Bacau a decis achitarea celor trei, decizia a fost constata de catre anchetatori, iar Curtea de Apel Bacau a decis admiterea solicitarii DNA, in 6 noiembrie 2012, doar cu privire la incetarea procesului penal pentru mai multe fapte in cazul lui Laurian Lucas, in cazul carora au constatat ca acestea nu erau prescrise dar nici comise de catre acesta, astfel ca l-au achitat pe Lucas pentru cele trei acuzatii.

DNA a facut recurs la instanta suprema, cea care a emis joi o decizie definitiva in acest caz. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.