Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Gheorghe Ialomiţianu: Bugetul pentru 2015 rămâne ”acoperit” pentru a nu dezumfla...

Bucureşti: Gheorghe Ialomiţianu: Bugetul pentru 2015 rămâne ”acoperit” pentru a nu dezumfla gogoșile lui Victor Ponta

DISTRIBUIȚI

132561 – 05112014 – Deputatul PDL, Gheorghe Ialomiţianu susţine că miniștrii PSD nu ţin pasul cu Victor Ponta, Bugetul pentru 2015 rămânând ””acoperit” pentru a nu dezumfla gogoșile candidatului”. Conform deputatului, Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu şi ministrul Bugetului, Darius Vâlcov, refuză în continuare să prezinte datele bugetare pentru 2015, de teamă să nu contrazică promisiunile făcute în campanie de candidatul Victor Ponta.

Pe lângă faptul că cei doi miniştri nu ştiu nimic din ceea ce se întâmplă în Ministerul de Finanţe, ei au declarat că nu pot prezenta proiectul de buget pe 2015 până la alegerile prezidenţiale din 16 noiembrie, deoarece noul prim-ministru care va fi desemnat după alegeri va veni cu o nouă filosofie bugetară. Ministrul de Finanţe Ioana Petrescu a declarat că la Ministerul pe care îl conduce nu există nici măcar un draft de proiect de buget, deşi ministrul Bugetului, la o oră distanţă, a declarat că are o variantă de buget, de care nu ştie doamna Petrescu, dar că este sigur că nu va fi acceptat de noul guvern ce va fi instalat după alegerile prezidenţiale”, subliniază Gheorghe Ialomiţianu.

Vorbe goale sunt şi declaraţiile lui Victor Ponta, susţine deputatul, atunci când spune că vrea să îl aducă în fruntea guvernului pe Călin Popescu Tăriceanu pentru refacerea aşa-zisului USL, în vederea continuării programului de guvernare: “Aceste declaraţii sunt contrazise de aceiași miniștri, Petrescu şi Valcov, care ne spun că noul guvern ce va fi instalat după alegerile prezidenţiale va avea o filosofie bugetară diferită de cea a Guvernului Victor Ponta”.

Ialomiţianu susţine că există riscul ca, în 2015, deficitul bugetar să se apropie de 3% din PIB din cauza derapajelor de la politica fiscală prudenţială ca urmare a deciziilor greşite luate de Guvernul Ponta: “Așa se explică şi opțiunea de rezervă a lui Victor Ponta, pentru Florin Georgescu – premier, pentru a da un semnal că în România se va instala o disciplina fiscal-bugetară. De fapt, Victor Ponta se gândeşte la viitorul său politic atunci când îl propune pe Florin Georgescu ca prim-ministru al României, încercând să le ascundă românilor dezastrul economic şi financiar pe care l-a lăsat dupa doi ani şi jumătate de guvernare”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.