Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Guvernul a aprobat Strategia Naţională de Sănătate

Bucureşti: Guvernul a aprobat Strategia Naţională de Sănătate

DISTRIBUIȚI

132904 – 19112014 – Guvernul a aprobat în şedinţa de marţi o hotărâre pentru aprobarea Strategiei Naţionale de Sănătate 2014-2020 şi a Planului de acţiuni pe perioada 2014-2020 pentru implementarea Strategiei naţionale, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii.

“Astăzi (marţi – n. r.) am aprobat cel mai important document prin care sunt stabilite principalele direcţii ale politicii publice în domeniul sanitar şi paşii pe care trebuie să îi urmăm până în anul 2020. Obiectivul principal al Strategiei este îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei. Strategia şi Planul de implementare determină maniera în care răspundem la principalele probleme de sănătate publică, modul în care va fi asigurat accesul la serviciile de sănătate, precum şi  politica de resurse umane,  investiţii şi infrastructură pentru următorii 5 ani”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Ministrul Sănătăţii a mai declarat că, în elaborarea Strategiei s-a utilizat principiul medicinei bazate pe dovezi, evaluarea nevoilor de servicii de sănătate, dar şi dezideratele de eficienţă, transparenţă şi performanţă.

Importanţa acestei strategii este legată şi de valorificarea oportunităţilor financiare prin  accesarea de fonduri structurale în cadrul noului exerciţiu financiar/programare 2014-2020 la nivelul Uniunii Europene.

Schimbările preconizate în sistem după implementarea strategiei vizează dezvoltarea  de servicii de sănătate minimale şi de bază, accesibile tuturor, de calitate şi cost-eficace, cu accent pe prevenţie; mai buna integrare a asistenţei medicale prin  consolidarea serviciilor clinice ambulatorii pentru creşterea ponderii afecţiunilor rezolvate în ambulatoriul de specialitate şi reducerea numărului de cazuri de spitalizare continuă; reorganizarea serviciilor spitaliceşti şi asigurarea continuităţii îngrijirilor.

Planul de acţiuni pentru implementarea Strategiei prevede resursele bugetare disponibile în implementarea măsurilor, precum şi indicatori de performanţă şi de rezultat a intervenţiilor vizate, se arată în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.