Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: În loc să-și facă curățenie în ogradă, RADET amenință bucureştenii

Bucureşti: În loc să-și facă curățenie în ogradă, RADET amenință bucureştenii

DISTRIBUIȚI

 133070 – 25112014 – Reprezentanții Sindicatului Liber Independent din cadrul RADET avertizează că de la 1 ianuarie 2015 bucureștenii ar putea rămâne fără căldură și apă caldă. Primele probleme ar putea să apară chiar mai devreme, pe 1 decembrie, când RADET ar putea opri furnizarea agentului termic doar în anumite zone ale Capitalei. Motivul principal îl constituie datoria de aproape 3,2 miliarde lei pe care RADET o are față de ELCEN, care va duce la blocarea conturilor RADET în proporție de 100%. Soluția imediată pentru a evita oprirea furnizării agentului termic pentru o mare parte dintre bucureșteni este ca poprirea pe conturi să fie doar în proporție de 50%, iar pe termen lung ca Guvernul să aprobe ordonanța de urgență prin care acțiunile ELCEN să fie transferate către Consiliul General al Municipiului București, spun sindicaliștii, potrivit B365.ro.

Gravelor probleme financiare li se adaugă și cele provocate de infrastructura învechită. Astfel, în fiecare an, numărul mediu de avarii în sistemul de distributie a energiei termice depășește 4.000.

Și pierderile din rețea sunt foarte mari. Potrivit unui studiu întocmit de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), în sistemul de transport și distribuție, se pierde între 22 și 23% din totalul cantității de energie termică intrată în sistem. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.