Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Îngrijorare în Comisia pentru industrii faţă de ingerinţa ministrului pentru Energie

Bucureşti: Îngrijorare în Comisia pentru industrii faţă de ingerinţa ministrului pentru Energie

DISTRIBUIȚI

 133073 – 26112014 – Comisia pentru industrii şi servicii a dezbătut şi adoptat marţi proiectul de Lege privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.35/2014 pentru completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr.123/2012.

Membrii comisiei au hotărât în unanimitate adoptarea proiectului de lege cu amendamente prin care populaţia care beneficiază de energie termică din sistemele centralizate să nu fie discriminată faţă de ceilalţi cetăţeni care utilizează gaze naturale pentru consumul propriu, potrivit unui comunicat la Comisiei. Această prevedere se aplică începând cu data de 1 ianuarie 2015, până în data de 30 iunie 2021, fiind valabilă pe toată perioada derulării calendarului de eliminare treptată a preţurilor reglementate.

Comisia solicită Departamentului pentru Energie, respectiv ministrului delegat pentru Energie, Răzvan Eugen Nicolescu, să elaboreze hotărârea Guvernului privind calendarul de eliminare treptată a preţurilor reglementate pentru clienţii finali, în vederea aplicării imediate a amendamentelor adoptate de comisie.

Referitor la declaraţiile publice ale ministrului delegat pentru Energie care atacă autonomia şi independenţa ANRE, membrii comisiei şi-au exprimat îngrijorarea faţă de o astfel de ingerinţă şi se delimitează de poziţia acestuia, se mai arată în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.