Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Iohannis, mai aşteaptă

Bucureşti: Iohannis, mai aşteaptă

DISTRIBUIȚI

132860 – 18112014 – Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au amanat marti procesul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, la doua zile dupa ce primarul Sibiului a castigat alegerile prezidentiale. Primul termen al dosarului ar fi trebuit sa se judece marti la curtea ICCJ, dar judecatorii au amanat discutarea spetei, fara sa precizeze insa data la care instanta va analiza din nou cazul lui Iohannis.

Termenul de marti ar fi fost primul din acest proces dupa ce, la 30 septembrie a. c., ICCJ a admis in principiu judecarea recursului declarat de Agentia Nationala de Integritate (ANI) la decizia Curtii de Apel Alba Iulia, care ii daduse castig de cauza lui Klaus Iohannis.

Era de asteptat sa fie luata o decizie de amanare dpa ce presedintele ICCJ, Livia Stanciu, a declarat in urma cu cateva zile ca instanta va astepta ca judecatorii Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) sa ia o decizie in legatura cu constitutionalitatea legii ANI.

Klaus Iohannis a contestat raportul intocmit de inspectorii de integritate, iar in septembrie 2013 Curtea de Apel Alba Iulia i-a dat dreptate, admitand contestatia depusa si anuland raportul ANI.

ANI a contestat decizia la Inalta Curte si a cerut urgentarea judecarii acestui proces, in conditiile in care Klaus Iohannis candida la Presedintie, iar alte 32 de dosare avand ca obiect incompatibilitati de tip „RAJA” erau pe rol.

Klaus Iohannis s-a declarat in permanenta convins ca nu a incalcat legea, acum asteptandu-se decizia Inaltei Curti.

De asemenea, cu o luna inainte de turul intai al alegerilor, Klaus Iohannis a spus ca nu are cum sa se mai retraga din cursa prezidentiala, dar oricum va castiga procesul cu ANI.

Ulterior, el  si-a nuantat declaratiile, dand asigurari ca, daca va pierde procesul, va face un gest de „moralitate”.

Intrebat ce ar insemna „un act de moralitate”, presedintele PNL a spus: „Pai, trebuie sa iau atitudine fata de rezolutia pe care o vom avea atunci. Cand o vom avea, atunci fiti sigur ca voi face un pas cu care vor fi toti foarte multumiti”, fara sa dea detalii.

Primarul din Tuzla, judetul Constanta, acuzat la fel ca si Iohannis de incompatibilitate, a sesizat CCR, cerandu-i sa declare ca neconstitutional articolul incriminator din legea ANI. La fel ca Inalta Curte, si judecatorii CCR au amanat luarea unei decizii in timpul campaniei electorale, pana la data de 9 decembrie a. c., asteptand sa primeasca mai multe informatii de la Curtea de Apel Constanta, unde se judeca in prima instanta contestatia primarului din Tuzla. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.