Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Klaus Iohannis: „România trebuie să-și valorifice mai bine oportunitățile”

Bucureşti: Klaus Iohannis: „România trebuie să-și valorifice mai bine oportunitățile”

DISTRIBUIȚI

 132883 – 19112014  – Una dintre prioritățile președintelui ales Klaus Iohannis este lupta împotriva corupției. În plan extern, România trebuie să devină un partener mai profilat, a declarat Iohannis într-un interviu pentru Deutsche Welle.

 “Viziunea mea este cea a unei Românii puternice și prospere, în care fiecare ne facem treaba, în care proiectele începute sunt duse la bun sfârșit, în care legea este lege pentru toți, în care politicienii și instituțiile servesc cetățenii și lucrând împreună facem ca România să arate așa cum ne dorim. ( … )Cred că președintele are un rol esențial în a garanta statul de drept și independența justiției, inclusiv continuarea luptei anticorupție. Acestea sunt chestiuni esențiale, importante pentru democrația din România și trebuie înțelese de toate guvernele și de toate partidele. Indiferent cine deține la un moment dat majoritatea parlamentară pe aceste teme este necesar un consens politic, nu doar la nivel declarativ, ci și în fapte. La prima intervenție publică pe care am avut-o după ziua alegerilor m-am exprimat foarte clar în acest sens și am cerut partidelor politice să demonstreze că au înțeles semnificația reală a votului din 16 noiembrie prin câteva decizii foarte clare: respingerea definitivă a legii care ar fi permis amnistia și grațierea persoanelor vinovate de fapte de corupție, ridicarea imunității și încuviințarea cererilor făcute de justiție care vizează parlamentari. Deja s-a întâmplat acest lucru, în decurs de doar două zile. Deci, se poate. Președintele poate fi cel care generează consens pe teme majore”, a arătat preşedintele ales.

În ceea ce priveşte politica externă, Klaus Iohannis a spus: “Ca președinte al României voi urma și consolida direcțiile majore de politică externă existente astăzi: Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii, rolul și locul României în NATO, rolul și locul României în Uniunea Europeană. Iar în contextul geopolitic complicat în care ne aflăm, România trebuie să se comporte ca un partener serios, de încredere, pe care aliații pot conta.

“Cred că în general România trebuie să treacă la un nou nivel în interiorul Uniunii Europene. România poate și trebuie să devină un partener mai profilat în organismele din care face parte și să-și valorifice mai bine oportunitățile pe care le are ca țară”, a subliniat în încheiere Klaus Iohannis. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.