Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ludovic Orban: “Se ridică valul anti-PSD în turul II”

Bucureşti: Ludovic Orban: “Se ridică valul anti-PSD în turul II”

DISTRIBUIȚI

132529 – 04112014 –  Vicepresedintele PNL Ludovic Orban se declara revoltat de „tratamentul umilitor” la care au fost supusi duminica romanii din diaspora si le cere tuturor alegatorilor de dreapta sa iasa la vot in turul II al alegerilor prezidentiale, pentru a pune capat saraciei si coruptiei patronate de PSD.

Liderii ACL s-au reunit marti, la sediul central, pentru o analiza a rezultatelor obtinute in turul intai de Klaus Iohannis si pentru stabilirea strategiei pentru turul doi.

La finalul intalnirii, Ludovic Orban i-a indemnat sa vina la vot pe toti alegatorii de dreapta si centru-dreapta, cei care asigura dezvoltarea Romaniei, crearea de locuri de munca sau sustinerea investitiilor.

„Am facut o analiza si gradul de respingere a lui Victor Ponta este de 56,57%, iar gradul de respingere a lui Klaus Iohannis e mult mai mic – 42%. Lumea s-a saturat de PSD, de saracie, de coruptie, de demagogie. Se ridica valul anti-PSD care suntem convinsi ca va functiona in turul doi. Toti romanii care nu mai accepta modul in care e condusa Romania de Victor Ponta sa se ridice la lupta si sa se prezinte la vot. Suntem profund revoltati de tratamentul umilitor la care au fost supusi fratii nostri din diaspora. Dreptul lor fundamental, ca romani, de a decide cine conduce Romania a fost impiedicat de guvernul Ponta!”, a declarat Orban, cerandu-le tuturor prietenilor si membrilor familiei acestora sa vina la vot in turul II si sa voteze cum ar fi vrut sa voteze cei din diaspora, adica „impotriva lui Victor Ponta”, potrivit Ziare.com.

Ludovic Orban a explicat de ce nu negociaza Klaus Iohannis cu candidatii dreptei care au pierdut in turul I, spunand ca acesta „nu seamana cu majoritatea celorlalti politicieni” si „nu poate sa negocieze voturile romanilor”, ci li se va adresa direct, lor.

„Noi nu ne ducem sa impartim functii, ne adresam romanilor care au constiinta”, a subliniat Orban.

Vicepresedintele liberal a anuntat ca vor avea loc „intalniri zonale” cu liderii de filiale judetene. „Este necesara o analiza diferentiata pe fiecare zona a tarii si de transmis strategia pentru turul doi”, a explicat Orban.

Printre masurile care vor fi luate pentru a se maximiza scorul lui Iohannis in turul II se numara „mobilizarea la vot a alesilor locali, campania din casa in casa, mesajele din partea fiecarui primar”.

Intrebat de jurnalisti cum comenteaza atacurile lui Ponta la adresa lui Iohannis, despre care a spus ca el nu e un politician, ci un „lucru” care s-a asociat cu niste „hidosi”, Orban a spus ca „se incadreaza in campania de calomnie si de defaimare pe care a facut-o PSD in ultimele 2 luni”.

„E o jignire de neacceptat aceasta afirmatie, a domnului Ponta, care il descalifica (…) Arata modul in care ii dispretuieste pe toti romanii”, a subliniat el.

Ponta nu e „patron de televiziuni”, nu face el „jocurile” in turul doi

Vicepresedintele PNL a comentat si programul facut de Victor Ponta pentru dezbaterile electorale televizate cu contracandidatul sau, pentru turul doi.

„Victor Ponta nu este patron de televiziuni, Victor Ponta nu este cel care impune regulile jocului, Victor Ponta nu stabileste cand are loc o dezbatere cu un contracandidat. Victor Ponta trebuie sa stie foarte clar ca noi ne dorim o dezbatere serioasa pe teme fundamentale pentru Romania, cum ar fi relansarea economiei, justitie, stat de drept, combaterea coruptiei. O dezbatere in care sa existe un acces al tuturor televiziunilor, pe un teren neutru, cu moderatori obiectivi,      pentru ca cetatenii sa isi poata face o opinie. Nu face Victor Ponta regulile turului doi, Victor Ponta poate e sef peste coruptii din PSD (…) Vrem o dezbatere negociata de echipele de campanie, pe teren neutru si pe teme de maxim interes pentru romani”, a explicat Ludovic Orban. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.