Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: MAE urează “La mulţi ani” oamenilor de televiziune

Bucureşti: MAE urează “La mulţi ani” oamenilor de televiziune

DISTRIBUIȚI

132967 – 21112014 – Ministerul Afacerilor Externe urează “La mulţi ani” oamenilor de televiziune de Ziua Mondiala a Televiziunii. „Acum 25 de ani, pentru România şi pentru români, televiziunea a devenit simbolul libertăţii şi al democraţiei, imaginile Revoluţiei din decembrie 1989 făcând ocolul lumii în timp real şi reintegrând ţara noastră în geopolitica timpului”, precizează MAE într-un comunicat.

În lumea contemporană, marcată de globalizare şi de dezvoltarea fără precedent a comunicării, televiziunea rămâne un mijloc esenţial de transmitere a informaţiei şi o constantă a vieţii cotidiene a fiecăruia dintre noi. Prin intermediul său, informaţia ajunge instantaneu pe toate continentele, oferind o platformă de dezbateri, creând curente de opinie, semnalând probleme sau evenimente semnificative, cu impact la nivel regional sau global. Relaţiile internaţionale fac adesea obiectul ştirilor, interviurilor şi documentarelor, informând populaţia asupra deciziilor majore şi a situaţiilor de criză.

Televiziunile nu sunt numai instituţii sau industrii locale, ci părţi esenţiale ale unei reţele globale care conectează oameni, culturi, societăţi. Televiziunea este, fără îndoială, un simbol constant al comunicării şi un liant între noi şi restul lumii.

În decembrie 1996, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a proclamat data de 21 noiembrie drept Ziua Mondială a Televiziunii, în semn de sărbătorire a zilei în care s-a desfăşurat primul Forum Mondial al Televiziunii.

Conceptul de aniversare a televiziunii a apărut ca simbol al recunoaşterii „impactului în continuă creştere pe care televiziunea îl are asupra luării de decizii prin direcţionarea atenţiei, la nivel mondial, asupra conflictelor şi ameninţărilor la adresa păcii şi securităţii”, precum şi al recunoaşterii „rolului său potenţial în consolidarea focusului pe alte probleme majore, inclusiv pe cele economice şi sociale”.-PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.