Acasă Cultura/Media Bucureşti: Maramureşul în primele 20 de destinaţii turistice mondiale

Bucureşti: Maramureşul în primele 20 de destinaţii turistice mondiale

DISTRIBUIȚI

133062 – 25112014 – Revista National Geographic a ales Maramureşul între primele 20 de destinaţii turistice ale lumii în 2015. Specialiştii de la celebra publicaţie americană invită la o călătorie „ce nu trebuie ratată” în ceea ce numesc „o lume a lemnului„, pentru a trăi o experienţă unică în Europa.

Maramureşul în acest an este reflectat la superlativ de prestigioasa revistă americană National Geographic cu locuri oameni şi fapte care trebuie descoperite.

Maramureşul, alături de monumentele istorice, alături de patrimoniul rural desebit de bogat are şi comori umane, sunt o mulţime de meşteri în Maramureş care cu mâinile lor ştiu să facă adevărate minunăţii. – şi ospitalitatea, care nu este o ospitalitate formală. Turistul este un membru al familiei, este primit cu tot sufletul. Nu degeaba se spune ‘Maramureş, ţară veche cu oameni fără pereche’”, spune Georgeta Maria Iuga, manager cultural, citată de Radio Romania Actualitati.

”Selectarea Maramureşului între cele 20 de destinaţii pentru 2015 permite ca un număr sporit de turişti să viziteze Maramureşul fiindcă aici se păstrează la loc de cinste tradiţiile, portul, obiceiurile, bisericiile din patrimoniul Unesco. Avem şi alte frumuseţi: Cimitirul Vesel de la Sâpânţa, cea mai sălbatică vale poate chiar din Europa, Valea Vaserului, sunt obiective pe care câţi mai mulţi turişti le vor căuta. eporter: Clasificarea Maramureşului în top 20 mondial pentru 2015 vine după ce zona Creasta Cocoşului, Marea Cosău a primit în această toamnă certificatul european în turism”, spune Pamfil Bercean, şeful Centrului Infoturism din CJ Maramureş. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.