Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ministrul Cotovelea: Din martie 2015, elevii claselor a III-a vor primi...

Bucureşti: Ministrul Cotovelea: Din martie 2015, elevii claselor a III-a vor primi tablete

DISTRIBUIȚI

132733 – 12112014 – Elevii din clasa a III-a vor învăţa de pe tablete din martie 2015, pe aceste terminale, care vor fi achiziţionate prin licitaţie, urmând să fie instalate manuale digitale şi alte aplicaţii necesare în procesul educaţional, a declarat ministrul pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea.

„Fără nicio discriminare, toţi cei aproximativ 220.000 de elevi din clasa a III-a vor primi tablelete în luna martie 2015. Valoarea estimativă a licitaţiei se situează în jurul a 20 milioane de euro, 85% din bani urmând să fie acoperiţi din fonduri europene”, a spus Cotovelea, prezent la lansarea Strategiei Naţionale privind Agenda Digitală pentru România 2020, potrivit Digi 24.

El a adăugat că elevii din clasele a II-a şi a IV-a vor primi tabletele spre finele primului semestru din 2015. „Pentru fiecare clasa, valoarea licitaţiei se ridică la circa 20 milioane de euro. Practic, pentru clasele a II-a, a III-a şi a IV-a, necesarul de tablete se ridică la 500.000 de unităţi”, a spus ministrul.

Pe de altă parte, manualele digitale nu au trecut proba tabletei. Digi24 le-a supus testului esenţial, cel al lecturii. Astfel, în cazul unora au fost detectate defecţiuni pentru buna funcţionare a învăţământului digital. Dezvinovăţirile oficiale de la Bucureşti nu se aud în restul României, unde elevii, în majoritate, sunt lipsiţi de tablete. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.