Acasă Uncategorized Bucureşti: Monica Macovei: Titus Corlăţean trebuie demis astăzi

Bucureşti: Monica Macovei: Titus Corlăţean trebuie demis astăzi

DISTRIBUIȚI

132531 – 04112014 –  Monica Macovei, candidat în alegerile prezidenţiale desfăşurate duminică şi fost ministru al Justiţiei, susţine că ministrul de Externe Titus Corlățean trebuie demis astăzi, iar un nou ministru să organizeze urgent alegerile în străinătate.

“Ponta și Corlățean nu au luat nicio măsură concretă pentru ca bătaia de joc la adresa românilor din diaspora să nu se mai repete la turul II al alegerilor prezidențiale. Până acum nu a răspuns nimeni pentru că mii de români au fost împiedicați să voteze, li s-a închis ușa ambasadelor în nas sau au fost chemate forțele de ordine să fie alungați de lângă secțiile de votare. Potrivit HG 706/2014 privind stabilirea măsurilor pentru desfășurarea alegerilor prezidențiale, Ministerul Afacerilor Externe este instituția care trebuie să ia măsurile necesare pentru organizarea şi dotarea secţiilor de votare din străinătate, precum şi pentru funcţionarea biroului electoral pentru secţiile de votare din străinătate. Răspunderea este clară și de aceea ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, cel care a stabilit prin ordin de ministru numărul secțiilor de votare, este primul care trebuie să își piardă funcția”, a declarat Monica Macovei.

Ea cere ca, pentru a fi respectate drepturile constituţionale ale românilor din străinătate, noul ministru de Externe trebuie urgent să anuleze ordinul de ministru nr 1839 din 16 septembrie 2014, prin care a fost stabilit numărul de secții de votare și suplimentarea acestora acolo unde cetățenii români au fost împiedicați să voteze, să suplimenteze numărul cabinelor de vot și al   ștampilelor, pentru a scurta timpul de votare şi să dea posibilitatea prelungirii programului secțiilor de votare din străinătate dacă mai sunt români la coadă care doresc să voteze.

“Potrivit art. 385 din Codul penal, împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales este infracțiune și se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani”, atrage atenţia fostul ministru al Justiţiei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.