Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Nou plan de combatere a fraudelor vamale între România şi Rep....

Bucureşti: Nou plan de combatere a fraudelor vamale între România şi Rep. Moldova

DISTRIBUIȚI

 132657 – 10112014 – Autorităţile vamale din România şi Rep. Moldova au semnat, pe 7 noiembrie, la Chişinău, un nou plan de cooperare în domeniul prevenirii şi combaterii fraudelor vamale. Documentul a fost semnat de către Romeo-Florin Nicolae, vice-preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală din România şi Tudor Baliţchi, directorul general al Serviciului Vamal al Republicii Moldova.

Documentul prevede consolidarea colaborării în vederea prevenirii şi combaterii fraudelor vamale la frontiera româno-moldovenească, contrapunerea punctuală a datelor privind mijloacele de transport destinate traficului internaţional de mărfuri, utilizarea mijloacelor tehnice de control, pregătirea profesională a lucrătorilor vamali, dar şi alte acţiuni de cooperare în domeniul integrării europene.

În cea de-a doua parte a întâlnirii au participat şi reprezentanţi ai transportatorilor de bagaje neînsoţite împreună cu reprezentanţii Biroului pentru Relaţii cu Diaspora al Cancelariei de Stat a Rep. Moldova. În premieră în acest format au fost discutate aspecte de transport internaţional al bagajelor neînsoţite prin frontiera româno-moldovenească.

Conducătorii autorităţilor vamale din România şi Rep. Moldova au convenit asupra intensificării colaborării şi a schimbului de informaţii privind coletele transportate, precum şi asigurarea unui mecanism de intervenţii punctuale operative în toate cazurile de sesizare a unor neconformităţi. Mai mult, acest mecanism va fi implementat în mod transparent, fiind implicaţi şi transportatorii de colete, iar orice persoană va putea solicita consultanţă sau asistenţa prin sesizarea autorităţilor vamale responsabile. Acest mecanism va contribui la o uniformizare a modului de lucru la toate birourile vamale şi traversarea fără impedimente a bagajelor neînsoţite.

Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Romeo-Florin Nicolae a menţionat că va acorda sprijinul necesar Serviciului Vamal în domeniile vizate, iar planul de colaborare va consolida facilitarea traficului de mărfuri prin autorităţile vamale de frontieră.

Reamintim că primul plan de cooperare între autorităţile vamale din România şi Republica Moldova a fost semnat în 2010, iar documentul semnat acum vine să continue şi să consolideze capacităţile de control, precum şi atragerea de noi proiecte de investiţii şi dezvoltare a infrastructurii la frontiera româno-moldovenească. –PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.