Acasă Social Bucureşti: Opt reţinuţi într-un dosar de evaziune fiscală

Bucureşti: Opt reţinuţi într-un dosar de evaziune fiscală

DISTRIBUIȚI

132568 – 05112014 – DNA Timișoara a incepu urmarirea penala și i-a retinut pe Florin Dănuţ Măran, administrator al SC Tehnocer SRL, pentru evaziune fiscală, spălare de bani,  constituire a unui grup infracțional organizat, a lui Buştean Radu, administrator al SC Rabus Comrobus SRL, pentru evaziune fiscală, spălare de bani, complicitate la spălare de bani, constituire a unui grup infracțional organizat, a lui Dragoş Burghel, administrator al S.C. Stil Pipe Metal S.R.L, pentru complicitate la evaziune fiscală, spălare de bani, constituire a unui grup infracțional organizat, a lui Ladislau Marcel Adler, administrator al S.C. Dateco S.R.L, Ion George Munteanu, reprezentant al S.C. Paradis Meridia S.R.L., Florin Stănescu, administrator al S.C. Eurodalgips S.R.L., Ciprian Stănescu, administrator al SC Dafi Met SRL și IOan Francisc Toth, administrator scriptic al S.C. Tehnocer SRL, toţi cinci pentru complicitate la evaziune fiscală, constituire a unui grup infracțional organizat.

“În perioada 2010-2012, inculpatul Măran Florin Dănuţ, în calitate de asociat şi administrator de fapt al SC Tehnocer SRL, a făcut demersuri în urma cărora a constituit un grup infracţional organizat la care au aderat ulterior şi restul inculpaților, în calitate de administratori de drept sau de fapt ai unor societăţi comerciale, care au emis facturi fiscale fictive în favoarea SC Tehnocer SRL.
Astfel, inculpatul Radu Buştean, în calitate de administrator al SC Rabus Comrobus SRL a emis, în anul 2012, în favoarea SC Tehnocer SRL, facturi fictive în valoare de 5.932.220,30 lei, care au fost înregistrate în evidenţa contabilă a acestei din urmă societăţi, prejudiciul cauzat în acest caz bugetului de stat fiind de 985.287,80 lei. Din suma de bani plătită de SC Tehnocer SRL, suma de 1.365.929 lei a fost ridicată în numerar de inculpatul Buştean Radu şi remisă lui Măran Florin Dănuţ (cu reţinerea unui comision).

Inculpatul Adler Ladislau Marcel, în calitate de administrator al S.C. Dateco S.R.L., a sprijinit activităţile infracţionale desfăşurate de inculpatul Măran Florin Dănuţ (care, în realitate, era administratorul de drept şi al SC Dateco SRL) constând în emiterea de facturi fictive către SC Tehnocer SRL şi, pe de altă parte, în înregistrarea în evidenţa contabilă a firmei și a altor facturi fictive, emise de alte societăţi comerciale.

În calitate de administrator al S.C. Stil Pipe Metal S.R.L., inculpatul Burgel Dragoş a emis în favoarea S.C. Tehnocer S.R.L. facturi fictive în valoare de 471.200,00 lei, ce au fost înregistrate în evidenţa contabilă a acestei din urmă firme, concurând la prejudiciul creat de Măran Florin Dănuţ cu suma de 91.200,00 lei reprezentând TVA.

Din suma de bani plătită de S.C. Tehnocer S.R.L., suma de 435.200 lei a fost restituită inculpatului Măran Florin Dănuţ, prin metoda compensării.

În anul 2012, inculpatul Munteanu Ion George, în calitate de reprezentant al S.C. Paradis Meridian S.R.L., a emis o factură fictivă în favoarea S.C. Tehnocer S.R.L. în valoare de 814.680 lei, concurând la prejudiciul creat de Măran Florin Dănuţ, cu suma de 157.680 lei reprezentând TVA.

În perioada 2011 – 2012, inculpatul Stănescu Florin, în calitate de administrator S.C. Eurodalgips S.R.L., a emis în favoarea S.C. Tehnocer S.R.L. facturi fictive în valoare de 3.301.617 lei, ce au fost înregistrate în evidenţa contabilă a acestei din urmă firme, concurând la prejudiciul creat de Măran Florin Dănuţ, cu suma de 639.022 lei reprezentând TVA.

Inculpatul Stănescu Ciprian, în calitate de administrator al SC DAFI MET SRL, a emis, în anul 2011, în favoarea S.C. TEHOCER S.R.L., facturi fictive în valoare de 1.922.000 lei ce au fost înregistrate în evidenţa contabilă a acestei din urmă firme, concurând la prejudiciul creat de inculpatul Măran Florin Dănuţ cu suma de 372.000 lei reprezentând TVA.

Totodată, pentru a da o tentă de legalitate operaţiunilor cuprinse în facturile emise în favoarea S.C. Tehnocer S.R.L., Stănescu Ciprian a emis, în favoarea unei alte societăți comerciale, facturi fictive în valoare de 3.555.902 lei.

În perioada 2010-2012, inculpatul Toth Ioan Francisc, în calitate de administrator scriptic al S.C. Tehnocer SRL (administrată în realitate de Măran Florin Dănuţ) a sprijinit activităţile infracţionale desfăşurate de inculpatul Măran Florin Dănuţ, constând în înregistrarea de facturi fictive în evidenţa contabilă a SC Tehnocer SRL.

În fapt, toate aceste facturi atestau operaţiuni comerciale nereale, fiind înregistrate în evidenţa contabilă a SC Tehnocer SRL, cu consecinţa prejudicierii bugetului de stat cu suma de 7.542.268,97 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.

Inculpaților li s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309, urmând a fi prezentați, la data de 5 noiembrie 2014, Tribunalului Timiș, cu propunere de arestare preventivă”, se arată într-un comunicat al DNA. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.