Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ponta: România are nevoie de o nouă legislație pentru votul din...

Bucureşti: Ponta: România are nevoie de o nouă legislație pentru votul din diaspora

DISTRIBUIȚI

132831 – 17112014 – Premierul Victor Ponta a afirmat luni, într-o declarație de presă de la Palatul Parlamentului, că România are nevoie de o nouă legislație privind votul din diaspora, pentru a nu se repeta problemele întâmpinate la prezidențiale.

„Este evident că România are nevoie de o nouă legislație și o nouă logistică privind votul compatrioților noștri din diaspora. Ieri au votat aproape 400.000 de români, în 2009 au votat 143.000. Dacă va exista un acord cu cei de la ACL, vreau să facem o comisie parlamentară și la începutul anului 2015 să elaborăm legislația privind participarea la vot a tuturor românilor care vor să facă acest lucru din țară și din diaspora”, a afirmat Victor Ponta.

„Vreau și voi încerca să salvez prestigiul MAE, o instituție fundamentală a statului român. Domnul Meleșcanu a venit în ultimul moment, a făcut tot ce a putut, oricum nu a venit să rămână ministru. Cred că s-a muncit foarte mult, dar este nevoie de o schimbare de legislație pentru ca în decembrie 2016 votul în diaspora să se poată desfășura în mod normal”, a mai spus premierul. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.