Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Preşedintele Băsescu a aprobat demisia Alinei Bica

Bucureşti: Preşedintele Băsescu a aprobat demisia Alinei Bica

DISTRIBUIȚI

133001 – 24112014  – Presedintele Traian Basescu a semnat luni decretul privind eliberarea din functia de procuror-sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a Alinei Bica prin demisie, a anuntat Administratia Prezidentiala.

Anterior, in aceeaşi zi, Alina Bica, a fost suspendata din magistratura, a anuntat vicepresedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Gheorghe Muscalu.

Muscalu a explicat ca Alina Bica este suspendata din functia de procuror al DIICOT si suspendata provizoriu din magistratura, pana la o solutie definitiva. Dupa ce instanta se va pronunta in cazul acuzatiei de abuz in serviciu pe numele Alinei Bica, ea fie isi va relua activitatea – in cazul unei solutii favorabile, fie va fi exclusa definitiv din magistratura – dupa o posibila condamnare.

Vicepresedintele CSM a subliniat ca Alina Bica “are un loc asigurat” in magistratura, pana la pronunatarea definitiva a judecatorilor in dosarul instrumentat de DNA, dar ca “locul ei nu mai e in DIICOT”, ci ar putea face parte dintr-o alta structura.

Alina Bica este cercetata, alaturi de mai multi deputati si sefi ai ANRP, in dosarul privind reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren din Bucuresti, cu prejudiciu de peste 62 de milioane de euro.

Arestarea preventiva a fost dispusa de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) si pentru celelalte trei persoane retinute de DNA in acest dosar: Lacramioara Alexandru, Dragos Bogdan, fost vicepresedinte al ANAF, care au facut parte, si ei, din comisia care a acordat despagubirile, si cel care a evaluat terenul, expertul evaluator Emil Nutiu, toti acuzati de abuz in serviciu.

Decizia ICCJ a venit dupa ce DNA a solicitat arestarea preventiva a Alinei Bica, iar CSM a incuviintat aceasta masura.

Fosta sefa DIICOT a fost retinuta joi seara, dupa ce a fost audiata la sediul DNA, iar procurorii au dispus inceperea urmaririi sale penale pentru abuz in serviciu.

Alina Bica a venit de bunavoie la arestul Politiei Capitalei sambata dimineata, insa a contestat decizia de arestare preventiva la aceeasi instanta. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.