Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Şefa DNA neagă categoric o aşa-zisă răfuială cu şefa DIICOT

Bucureşti: Şefa DNA neagă categoric o aşa-zisă răfuială cu şefa DIICOT

DISTRIBUIȚI

132969 – 21112014 – Procurorul-sef al DNA,  Laura Codruta Kovesi, a vorbit, vineri, despre dosarul in care a fost retinuta Alina Bica, sefa DIICOT, negand existent unui conflict personal sau intre institutii. „Vreau sa fac o precizare clara, ferma: DNA are in investigare infractiuni de coruptie comise de magistrati, (dosarul – n.r.) nu a fost deschis ca urmare a unui conflict personal sau institutional. Avem o colaborare buna atat cu DIICOT, cat si cu celelalte structuri ale Ministerului Public, nu suntem in competitie”, a explicat Kovesi, potrivit Ziare.com.

Sefa DNA a declarat ca nu trebuie culpabilizata o intrega institutie din cauza unei personae.

„Cand colegi magistrati sunt suspectati de fapte de coruptie, nu aruncam culpa asupra intregului colectiv”, a spus Kovesi, adaugand ca exista si cazuri de procurori din interiorul DNA care au fost arestati pentru coruptie, dar asta „nu inseamna ca institutia este de vina”.

„Ca un procuror DIICOT este suspect de coruptie nu inseamna ca toata lumea a comis faptele respective. Personal, ii cunosc pe toti de acolo (de la DIICOT – n.r.), este un corp profesional foarte bun si fiecare trebuie sa raspunda personal”, a continuat Laura Codruta Kovesi, mentionand ca „faptele pentru care Alina Bica este suspectata de coruptie nu au legatura cu atributiile de procuror-sef al DIICOT, ci au legatura cu atributiile desfasurate in functia de secretar de stat (in Ministerul Justitiei – n.r.) „.

Intrebata daca a fost surprinsa cand a aflat ca Alina Bica ar fi comis fapte de coruptie, sefa DNA a spus: „Nu as putea sa spun ca am fost sau nu surprinsa, am avut o colaborare institutionala buna cu conducerea DIICOT si cu ceilalti procurori. In calitate de fost procuror DIICOT si actual procuror-sef al DNA, apreciez calitatea profesionala a procurorilor DIICOT si nu ar trebui culpabilizati, sunt foarte seriosi”, a declarat Kovesi si a subliniat ca in DNA exista magistrati care au lucrat la DIICOT si invers.

„Oricate incercari de a arata ca exista vreun conflict sunt, acesta este fals”, a lamurit Laura Codruta Kovesi.

Referitor la faptul ca CSM nu a incuviintat initial arestarea peventiva a Alinei Bica, ci doar arestul la domiciliu, iar vineri dimineata s-a razgandit, Kovesi a lamurit ca DNA a trimis joi seara probe noi in dosar, care au stat la baza deciziei CSM de a permite pana la urma arestarea sefei DIICOT.

Kovesi a spus ca DNA va formula o cerere de arestare preventiva si va astepta ca instanta sa se pronunte, „dupa care ancheta isi va continua cursul firesc”.

Alina Bica, sefa Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), a fost retinuta joi seara, dupa ce a fost audiata la sediul DNA, iar procurorii au dispus inceperea urmaririi sale penale pentru abuz in serviciu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.