Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Soţii de poliţişti decedaţi în misiune, angajate la IPJ Maramureş

Bucureşti: Soţii de poliţişti decedaţi în misiune, angajate la IPJ Maramureş

DISTRIBUIȚI

 132605 – 06112014 – Soțiile a doi polițiști maramureșeni care și-au pierdut viața în misiune au fost încadrate în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), prin ordin al ministrului Gabriel Oprea. Soțiile polițiștilor au fost primite joi la sediul MAI de către ministrul Gabriel Oprea, care s-a asigurat că locurile de muncă actuale le oferă și condițiile necesare pentru creșterea celor doi copii minori, în vârstă de 4 ani, rămași fără tată, potrivit unui comunicat al MAI.

Ambele polițiste își desfășoară acum activitatea în cadrul IPJ Maramureș.

Încadrarea pe funcții de ofițer de poliție a acestor soții de polițiști eroi este o premieră, după ce în acest an ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a emis “Ordinul privind măsurile de sprijin acordate poliţiştilor încadraţi într-un grad de invaliditate şi familiilor acestora, precum şi familiilor poliţiştilor decedaţi”.

Ministrul le-a spus celor două polițiste că aceasta este doar o formă a solidarității și recunoștinței față de familiile și urmașii celor căzuți la datorie în MAI.

„Ați intrat într-o instituție care își respectă eroii și în care principiul fundamental este solidaritatea cu cei aflați la nevoie. Niciodată nu ne lăsăm oamenii în urmă. Viața demonstrează că există și astfel de tragedii, de aceea am dat un Ordin care le permite copiilor polițiștilor să poată intra în școlile ministerului fără examen și să putem astfel să-i ajutăm. Dar, am găsit și o soluție juridică să vă putem primi în familia aceasta a Ministerului Afacerilor Interne, să vă ajutăm să vă puteți crește copiii fără griji. Dumneavoastră, care ați trecut prin această tragedie știți cel mai bine ce înseamnă ca cineva să fie lângă tine și să te ajute la greu. E important să poți să-ți faci datoria știind că echipa din care faci parte va avea grijă de cei dragi ție” a subliniat Gabriel Oprea.

Soții celor două polițiste au decedat în anul 2012, într-un accident rutier care a avut loc în județul Maramureș, în timp ce se aflau într-o misiune de escortare. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.