Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Tăriceanu: Creşterea taxelor şi imopzitelor, o minciună a ACL

Bucureşti: Tăriceanu: Creşterea taxelor şi imopzitelor, o minciună a ACL

DISTRIBUIȚI

 132800 – 14112014 –  Calin Popescu Tariceanu a declarat vineri ca acuzatiile ACL legate de cresterea taxelor si impozitelor in anii urmatori, din cauza masurilor sociale luate de Guvernul Ponta, sunt niste „minciuni” ale ACL. Liderul Partidului Liberal Reformator (PLR), propus de Victor Ponta premier, in cazul in care castiga alegerile prezidentiale, a asigurat ca nu vor exista modificari la cota unica de impozitare.

Tariceanu a explicat ca aceasta cota unica a fost prima masura luata de Executivul condus de el, in 2004, si ca ulterior au existat discutii cu reprezentantii FMI, pe care i-a convins ca a fost o masura benefica pentru economia Romaniei.

De asemenea, atunci cand a fost creat USL, in 2011, liberalii au ajuns la o intelegere cu PSD pentru mentinerea cotei unice, a adaugat Tariceanu, spunand ca Ponta ar fi putut sa opereze modificari la acel moment, insa nu a facut-o.

„Va spun clar ca nu am nici cea mai mica intentie (sa modific cota, in calitate de premier – n.r.), am si paternitate si o consider benefica pentru Romania. A scos la suprafata evaziunea fiscala, a dat posibilitatea angajatilor la stat si la privat sa castige mai bine, a dat posibilitatea firmelor sa aiba profituri mai mari”, a precizat Tariceanu, potrivit Ziare.com.

Prsesedintele Senatului a mentionat ca are „dubii ca Ponta ar dori sa modifice taxa, avand in vedere ca a adoptat doua masuri liberale: reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajator si anularea impozitului pe profitul reinvestit, promovate de mine in USL, preluate de Chitoiu si promovate in Guvern”.

El a vorbit si despre a doua categorie de speculatii ale presei, respectiv majorarea impozitelor pe cladiri.

„Este numai o inventie, Consiliul Consultativ nu functioneaza pe langa Ministerul Bugetului, Consiliul Consultativ functioneaza pe langa Ministerul de Finante, chestiunea e cusuta cu ata alba. Cat voi fi eu prim-ministru, va pot garanta ca nu se vor majora astfel de taxe”, a subliniat Tariceanu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.