Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Teodor Meleşcanu: Niciun partid nu a dorit să rezolve problema votului...

Bucureşti: Teodor Meleşcanu: Niciun partid nu a dorit să rezolve problema votului din străinătate

DISTRIBUIȚI

 133112 – 27112014 – Niciun partid nu a dorit sa rezolve problema votului milioanelor de romani din afara tarii, sustine fostul ministru de Externe Teodor Melescanu. El a declarat, miercuri seara, la Realitatea TV, ca principala concluzie pe care a tras-o din mandatul sau „este un pic pesimista”.

„Este pesimista pentru ca imi este clar ca niciun partid politic in Romania nu a dorit sa rezolve problema votului in afara frontierelor tarii. Din diverse motive. Fie din necunoastere, din iresponsabilitate sau poate chiar de frica. Toata lumea a incercat sa o puna undeva cat mai dedesubt”, a acuzat Melescanu.

Privind spre viitor, Melescanu s-a „angajat” sa faca un proiect de lege privind votul romanilor din strainatate, impreuna cu societatea civila si liderii importanti ai comunitatilor de peste hotare.

„Numai in acest fel vom avea garantia ca, intr-adevar, se va tine seama de interesele si de situatia reala pe care o au romanii in strainatate, pentru a-si putea exercita cu adevarat dreptul de vot”, considera fostul sef al diplomatiei romane.

Acesta a depistat si principala problema in momentul de fata: nu se cunoaste numarul celor care doresc sa voteze. „Altfel, orice organizare este aleatorie. Este bazata doar pe presupuneri, discutii personale…”, a spus Teodor Melescanu.

Melescanu si-a anuntat demisia de la MAE, martea trecuta. Decizia sa a venit pe fondul organizarii dezastruoase a alegerilor din diaspora.

Melescanu le-a cerut scuze public romanilor care nu au reusit sa isi exercite dreptul de vot, insa a precizat ca „nimeni nu a fost impiedicat sa-si exercite dreptul de vot de catre nimeni” si in diaspora „nu s-au inregistrat incidente grave”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.