Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Votul prin coresondenţă, subiect de scandal în Parlament

Bucureşti: Votul prin coresondenţă, subiect de scandal în Parlament

DISTRIBUIȚI
Eugen_Tomac2

132890 – 19112014  – Votul prin corespondenta a fost subiect de scandal, miercuri, in plenul Camerei Deputatilor. Liberalii au cerut introducerea pe ordinea de zi a proiectului, dezbaterea si adoptarea proiectului initiat de deputatul Eugen Tomac. Solicitarea a fost, insa, respinsa de presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

„Stiti ca proiectul nu are nicio legatura cu votul prin corespondenta. Votul prin corespondenta e diferit pentru alegerile parlamentare, prezidentiale, sau locale. Asta e o initiativa legislativa care nu are nicio legatura cu vreo lege electorala sau cu vreun cod electoral. Eu cred ca trebuie sa fim seriosi”, a declarat, in plen, Zgonea.

La randul sau, liderul de grup al PSD, Marian Neacsu, a declarat ca este nevoie de un alt proiect de lege.

„Daca am simtit ca exista un anumit curent de opinie si acum incercam sa ne asezam in fruntea lui – este o chestiune care in mod practic in politica este uzitata. Dar daca vrem un proiect legislative care sa fie cu adevarat functional, care sa dea posibilitatea cetatenilor sa se exprime la toate tipurile de alegeri socotesc ca demersul cel corect este sa facem intai o documentare exacta”, a mentionat Neacsu.

Liberalul Tinel Gheorghe i-a acuzat pe social-democrati ca vor ingroaparea  intiativei legislative, desi una din lectiile invatate in urma recentelor alegeri prezidentiale ar trebui sa fie tocmai aceasta, a modernizarii legislatiei electorale: ”La alegerile prezidentiale toata lumea a inteles ca acest proiect de lege trebuie sa fie o prioritate a noastra. As fi propus ca proiectul sa fie retrimis la comisie ca stiam ca are raport de respingere si intr-o saptamana toate grupurile parlamentare ar fi avut un punct de vedere unitar. Incercati sa ingropati o initiativa care are mare asteptari in teritoriu si in diaspora”, a acuzat liberalul.

Deputatul de diaspora Eugen Tomac i-a cerut, ieri, presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, introducerea pe ordinea de zi a sedintei in plen de miercuri dezbaterea proiectului de lege privind votul prin corespondenta.

Zgonea a mentionat miercuri, in plen, ca o decizie urmeaza sa fie luata saptamana viitoare si cel mai probabil proiectul de lege va fi trimis la comisii. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.