Acasă Centru Alba Bucureşti: Zeci de percheziţii la suspecţi de evaziune din şase judeţe şi...

Bucureşti: Zeci de percheziţii la suspecţi de evaziune din şase judeţe şi Bucureşti

DISTRIBUIȚI

132718 – 12112014 –  Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Dâmbovița, împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Dâmbovița și cu cei ai BCCO Ploiești, efectuează miercuri simultan 42 de percheziții domiciliare în judeţele Dâmbovița, Cluj, Alba, Bihor, Timiș, Călăraşi şi în București, la membrii unei grupări specializată în evaziune fiscală.

Totodată au fost emise 40 de mandate de aducere pe numele suspecților și a unor martori, în vederea audierii lor.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada 2011 – octombrie 2014, 33 de suspecți au constituit un grup infracțional organizat având ca scop crearea de circuite comerciale fictive prin interpunerea unor societăți comerciale de tip fantomă și prin înregistrarea în contabilitatea altor societăți a unor cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale, finalizate cu obținerea ilegală de rambursări de TVA de la bugetul de stat.

La percheziții participă și polițiști din cadrul BCCO București, Alba Iulia, Oradea, Cluj,  Timișoara și SCCO Călărași, precum și jandarmi din județele pe raza cărora se află locațiile percheziționate.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și evaziune fiscală.

Cazul a fost instrumentat cu suportul tehnic și de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, se mai arată în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.