Acasă Politic Călăraşi: Armata testează prototipul transportorului blindat pentru trupe 8X8

Călăraşi: Armata testează prototipul transportorului blindat pentru trupe 8X8

DISTRIBUIȚI

132989 – 24112014  – O echipă de specialişti ai Centrului de Testare, Evaluare şi Cercetare Ştiinţifică pentru Armamente din cadrul Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare (ACTTM) va testa miercuri, 26 noiembrie, în Poligonul Jegălia din judeţul Călăraşi, prototipul transportorului blindat pentru trupe 8X8 (TBT 8X8) în scopul stabilirii funcţionalităţii scaunelor şi a sistemului de centuri de siguranţă la explozia unei mine, precum şi dinamica manechinului în interiorul vehiculului, a anunţat Ministerul Apărării.

TBT 8X8, realizat la Automecanica Moreni pentru a înlocui transportoarele blindate învechite ale Armatei Române, poate fi primul transportor blindat romanesc conform cerintelor NATO, cu performante similare produselor de ultima generatie existente pe plan mondial.

În martie 2011, ministrul Apărării de la acea vreme Gabriel Oprea anunţa, într-o vizită în judeţul Dâmboviţa, construcţia transportorului blindat de trupe TBT 8X8 la Automecanica Moreni. Proiectul a avut probleme de finanţare. Anul trecut, în luna octombrie, la Moreni, ministrul Apărării, Mircea Duşa, dădea asigurări că programul TBT 8X8 va continua. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.