Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Cărţile donate la GAUDEAMUS 2014 ajung la Chişinău

Cărţile donate la GAUDEAMUS 2014 ajung la Chişinău

DISTRIBUIȚI

 133006 – 24112014  – La ediţia Ediţia cu numărul 21 a Târgului Internaţional GAUDEAMUS, care s-a încheiat, 23 noiembrie, au fost donate 3000 de volume care vor ajunge pe rafturile bibliotecilor din Rep. Moldova.

Pentru toţi cei implicaţi însă în organizarea evenimentului, campania GAUDEAMUS 2014 continuă, întrucât unele dintre proiectele derulate pe parcursul târgului se vor finaliza în perioada imediat următoare. Unul dintre aceste proiecte, care a înregistrat de-a lungul anilor un real succes, mai ales în rândul vizitatorilor, este „Cărţile se întorc acasă”.

Cele 3.000 de volume aduse la Romexpo de către vizitatori şi expozanţi (editurile Casa Radio şi Hasefer), inclusiv în ultimele ore ale Târgului GAUDEAMUS 2014, vor avea ca destinaţie finală câteva biblioteci din Chişinău, Rep. Moldova.

Fondul de carte constituit astfel a fost preluat, urmând ca în cursul acestei săptămâni să fie  inventariat şi expediat în Rep. Moldova de Asociaţia Obştească Syllabus, din Chişinău, cu scopul de a îmbogăţi patrimoniul bibliotecilor publice din Moldova cu volume în limba română.

Proiectul „Cărţile se întorc acasă”, iniţiat şi derulat de Radio România, are ca principal obiectiv reorientarea unui important fond de carte, la care numeroase persoane în special din mediul urban sunt dispuse să renunţe, către biblioteci publice care nu au beneficiat de foarte mult timp de fonduri pentru achiziţii.

 Campania de donaţii de carte se derulează în toate oraşele în care se desfăşoară Târgurile GAUDEAMUS, pe parcursul evenimentelor, şi este deschisă deopotrivă vizitatorilor şi expozanţilor. De la lansarea acestui proiect, în anul 2010, peste 106.000 de volume au ajuns, prin generozitatea participanţilor la campanie, în peste 260 de biblioteci aflate în aria de acoperire a posturilor Radio România.  – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.