Acasă Nord-Vest Cluj Cluj: Horea Uioreanu trece în arest la domiciliu

Cluj: Horea Uioreanu trece în arest la domiciliu

DISTRIBUIȚI

132661 – 10112014 – Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj Horea Uioreanu şi oamenii de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean au fost eliberaţi din arestul preventiv. Tribunalul Cluj a luat luni decizia de a înlocui măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu, potrivit Monitorul de Cluj.

Simona Trestian, purtător de cuvânt la Tribunalul Cluj, a declarat că instanţa a decis luni înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu.

“Judecătorul de cameră preliminară a hotărât înlocuirea măsurii de arest preventiv cu cea de arest la domiciliu. Hotărârea Tribunalului Cluj nu este definitivă, ea poate fi atacată de către DNA la Curtea de Apel Cluj. Dacă va fi confirmată de către judecătorii Curţii de Apel, arestul la domiciliu a fost luat pe o durată de 30 de zile, după care se va verifica legalitatea acestei măsuri din 30 în 30 de zile în camera preliminară”, a declarat Trestian.

DNA a atacat deja decizia Tribunalului Cluj.

La 23 iunie a. c., Horea Uioreanu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Cluj, a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, pentru trei infracţiuni de luare de mită, din care două în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator, în formă continuată şi complicitate la spălare de bani.

Horea Uioreanu, Ioan Bene şi Vasile Pogăcean au fost arestaţi preventiv la 29 mai a. c., măsura fiind ulterior prelungită. În luna august, Tribunalul Cluj a respins cererea lui Horea Uioreanu, care invoca motive medicale, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu. Uioreanu a cerut de nenumărate ori judecarea sa în stare de libertate, dar judecătorii nu i-au permis acest lucru.

Uioreanu se află în stare de arest la Penitenciarul Gherla de patru luni.

La 6 octombrie a. c., prefectul judetului Cluj, Gheorghe Vuscan, a emis ordinul prin care constata încetarea de drept a mandatului presedintelui CJ Cluj, Horea Uioreanu, care a demisionat dupa ce a fost arestat si trimis în judecata pentru fapte de coruptie.

În acelaşi dosar, Ioan Bene, membru AGA în cadrul SC Construcţii Napoca SA, a fost trimis în judecată, în arest preventiv, pentru dare de mită în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator, în formă continuată şi spălare de bani.

Vasile Pogăcean, asociat şi administrator la SC Sinai Comimpex SRL Iclod, a fost şi el trimis în judecată în arest preventiv, pentru 10 acte materiale de dare de mită.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată în acelaşi dosar, în stare de libertate, pe consilierul judeţean din partea PNL Ioan Petran, pentru dare de mită, tot în stare de libertate fiind trimis în judecată şi omul de afaceri Gabriel Davidescu, director de dezvoltare în cadrul SC Uti Grup SA Bucureşti, pentru săvârşirea a două infracţiuni concurente de dare de mită. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.