Acasă Sud-Est Constanta Constanţa: Noi arestări în dosarul fraudelor din Fonduri APIA de la Constanţa

Constanţa: Noi arestări în dosarul fraudelor din Fonduri APIA de la Constanţa

DISTRIBUIȚI

132924 – 20112014  – Judecătorii Tribunalului Constanţa, la solicitarea procurorilor DNA – Serviciul Teritorial Constanța, au dispus arestarea preventivă, în lipsă, pentru 30 de zile de la data punerii în executare a mandatelor, a lui Adrian Iacobescu, pentru fals material în înscrisuri oficiale, folosire de documente ori declaraţii false care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene, înşelăciune şi constituire a unui grup infracțional organizat, şi a lui Claudiu Iacobescu, pentru complicitate la folosirea de documente ori declaraţii false care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene, complicitate la înşelăciune şi constituire a unui grup infracțional organizat, informează DNA.

POtrivit unui comunicat al DNA, în cursul anului 2012, cei doi împreună cu Răzvan Alexandru Ionescu, consilier superior în cadrul APIA – Centrul judeţean Constanţa, aflat în stare de arest preventiv în acelaşi dosar, au constituit un grup infracțional organizat cu scopul comiterii mai multor infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, dar și de înșelăciune.

Astfel, Adrian Iacobescu și Claudiu Iacobescu aveau sarcina de a racola persoane cu statut social modest care să fie folosite pentru formularea cererilor unice de plată, de a falsifica adeverințele din care să rezulte că aceste persoane exploatau teren în județul Constanța, dar și de a retrage sumele de bani plătite în contul acestora.

În realitate, presupuşii fermieri erau persoane fără adăpost, provenite din centrele de plasament, racolate şi folosite de funcţionarul respectiv numai pentru a obţine ilegal fonduri, pe baza unor documente falsificate, în numele persoanelor respective, acte care atestau că aceştia deţineau şi lucrau terenuri agricole.

Răzvan Alexandru Ionescu a întocmit cererile unice pe suprafață, pe care apoi le-a înregistrat ulterior la instituția unde lucra și a atestat că aceste documente, corespund realității, contribuind astfel în mod esențial la efectuarea plăților de către APIA – Centrul Județean Constanța.

Toată această schemă elaborată a fost de natură să asigure succesul operațiunii frauduloase, păgubitoare pentru bugetul general al Uniunii Europene și pentru bugetul de stat, dar și să diminueze descoperirea ei și tragerea la răspundere penală a autorilor. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.