Acasă Nord-Est Iasi Iaşi: Decanul Facultăţii de Medicină din Iaşi, sub control judiciar pentru luare...

Iaşi: Decanul Facultăţii de Medicină din Iaşi, sub control judiciar pentru luare de mită

DISTRIBUIȚI

 133013 – 24112014  – DNA Iași a început acțiunea penală și l-a pus sub control judiciar pe decanul Facultății de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicina şi Farmacie ”Gr. T. Popa” Iași, Doina Azoicai, pentru luare de mită. În același dosar mai sunt implicați cetățeanul marocan Haizoun El Houssine, acuzat de dare de mită, şi Agha Romeen, persoana cu dublă cetățenie, palestiniană şi română, cu domiciliul în România, complice la darea de mită.

În 22 noiembrie 2014, prin intermediul lui Agha Romeen și al altor persoane, Doina Azoicai a primit de la Haizaoun El Houssine, o tavă placata cu argint, potrivit inscripției existente pe aceasta și un ceainic (posibil tot din argint), pentru că, anterior, acceptase, în exercitarea atribuțiilor care îi reveneau, în calitate de decan al Facultății de Medicină Generală Iași, înscrierea, în cadrul acestei instituții, a fiului lui Haizoun El Houssine.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, cei trei trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori sunt chemați, să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea lor, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, să nu depăşească limita teritorială a municipiului Iaşi decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent, să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanţele de dispunere a controlului judiciar, să comunice periodic, conform programului de supraveghere, informaţii relevante despre mijloacele lor de existenţă, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme, să nu efectueze nicio activitate de exercitare a funcției de decan al Facultății de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Iaşi (în cazul Doinei Azoicai).

Totodată, procurorii le-au atras atenţia celor trei că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.