Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Ilfov: Campania europeană ’’Stresul Sub Control” şi în România

Ilfov: Campania europeană ’’Stresul Sub Control” şi în România

DISTRIBUIȚI

132789 – 14112014 –  La sfârşitul lunii octombrie 2014, s-a desfăşurat ’’Campania Europeană-Locuri de muncă sigure şi sănătoase – Gestionarea stresului şi a riscurilor phihosociale la locurile de muncă desfăşurată sub sloganul ’Stresul sub control.’’ Anul acesta campania a fost organizată la nivelul Uniunii Europene de către Agenţia Europeană de Securitate şi Sănătate în Muncă, iar la nivelul ţării noastre, aceasta s-a desfăşurat în mai multe centre.

În acest context, Inspectoratul Teritorial de Muncă Ilfov a participat la simpozionul dedicat Săptămânii Europene pentru Securitate şi Sănătate în Muncă, organizat la ITM Buzău, cu două lucrări: ’’Şoferii profesionişti şi riscurile profesionale’’ şi ’’Stresul în organizaţie după producerea accidentelor de muncă. ’’

La aceste instruiri au participat 25 de întreprinderi în cadrul cărora s-a efectuat evaluarea riscurilor în urma prezentării materialelor acestei campanii europene, 18 reprezentanţi ai angajatorilor, 26 de lucrători cu atribuţii SSM, 8 reprezentanţi ai lucrătorilor şi 6 alţi paticipanţi (servicii externe de prevenire şi protecţie).

Multe dintre instrumente, sunt deosebit de utile pentru întreprinderile mici, permiţându-le să îşi îndeplinească obligaţiile legale şi să îşi îmbunătăţească performanţele organizaţionale.

Întrun sondaj european recent desfăşurat, cele mai comune cauze alte stresului la locul de muncă au fost, reorganizarea sau nesiguranţa locului de muncă, programul de lucru prelungit sau volumul excesiv şi hărţuirea la locul de muncă. Acelaşi sondaj a arătat că aproximativ patru din zece lucrători consideră că stresul nu e bine gestionat la locul de muncă, prin urmare, absenţele legate de stres tind să fie mai îndelungate decât cele generate de alte cauze.

Campania se va desfăşura pe parcursul anilor 2014, 2015 şi vizează în principal, furnizarea de informaţii şi promovarea utilizării unor instrumente simple şi practice pentru gestionarea riscurilor psihosociale şi a stresului la locul de muncă, în scopul reducerii impactului acestor riscuri asupra lucrătorilor. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.