Acasă Politic Prahova: Deputatul Mircea Roşca, reţinut de procurorii anticorupţie

Prahova: Deputatul Mircea Roşca, reţinut de procurorii anticorupţie

DISTRIBUIȚI

132923 – 20112014  – Deputatul liberal Mircea Roşca, cercetat de către procurorii DNA pentru fapte de corupţie, a fost reţinut pentru 24 de ore, miercuri noapte, după ce a fost audiat peste două ore la sediul DNA Ploieşti, el fiind dus în arestul IPJ Prahova de la Câmpina, informează Mediafax.

La miezul nopţii, parlamentarul liberal, acuzat de mai multe fapte de trafic de influenţă, a fost scos încătuşat din sediul DNA Ploieşti şi urcat în duba Poliţiei, el declarând că are încredere în justiţie şi că „trebuie să credem într-o altă Românie”.

Avocatul Alexandru Şerban a declarat că Mircea Roşca, clientul său, este nevinovat.

Potrivit avocatului deputatului liberal, alte două persoane cercetate în dosarul de corupţie al lui Mircea Roşca, respectiv Diana Dumbravă, secretar la Primăria Azuga, şi Gabriel Popescu, consilier local în Consiliul Local Azuga, sunt puşi sub control judiciar

Mircea Roşca a ajuns, miercuri seară, la sediul DNA Ploieşti, pentru a fi audiat în dosarul în care este cercetat de către procurorii DNA pentru fapte de corupţie, el exprimându-şi încrederea în procedura judiciară şi spunând că „se va face dreptate”. Roşca a ajuns la sediul DNA Ploieşti, după ce, în cursul aceleiaşi zile, la domiciliul său din Comarnic procurorii au făcut percheziţii.

Cu o zi în urmă, Camera Deputaţilor încuviinţase cererile de percheziţie, reținere și arestare, în dosarul în care Mircea Roşca este acuzat de fapte de corupție.

Deputatul PNL Mircea Roşca este cercetat de DNA Ploieşti pentru două infracțiuni de trafic de influență. Potrivit anchetatorilor, în 2011, când era vicepreşedinte al organizaţiei judeţene Prahova a PNL, Roşca „a pretins de la un denunţător suma de 20.000 euro pentru a-şi exercita influenţa asupra inculpatului Popescu Gabriel Stelian şi asupra celorlalţi membri ai Consiliului Local Azuga, pentru a înlesni dobândirea unor terenuri pe raza localităţii respective de către firma denunţătorului”.

Pe de altă parte, în perioada 2011-2014, acelaşi Mircea Roşca ar fi intervenit pe lângă factorii de decizie din instituţii publice din judeţul Prahova în vederea atribuirii către societăţile deţinute de vărul său a unor contracte de achiziţii publice. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.