Acasă Sud Prahova Prahova: Finanţatorul FC Petrolul, Dan Capră, adus la audieri

Prahova: Finanţatorul FC Petrolul, Dan Capră, adus la audieri

DISTRIBUIȚI

133034 – 25112014  –  Dan Capră, finanţatorul FC Petrolul Ploiești, a fost adus marți la sediul DIICOT Ploiești, pentru audieri în dosarul de evaziune fiscală și spălare de bani în care este implicat clubul de fotbal, potrivit Phon.ro. Procurorii au făcut marți dimineață percheziții în mai multe județe, printre care și Prahova, într-un dosar care vizează destructurarea unei grupări infracţionale organizate formată din 19 persoane, specializată în infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În cauză există suspiciunea că o parte din membrii grupării, în calitate de administratori ai S.C. Fotbal Club Petrolul S.A. Ploieşti, au iniţiat în anul 2012 o grupare infracţională organizată la care au aderat şi ceilalţi membri, în vederea creării unor lanţuri infracţionale care să favorizeze firmele administrate de membrii grupului, respectiv în scopul preluării şi finanţării S.C. Fotbal Club Petrolul S.A. Ploieşti. Astfel, au fost efectuate operaţiuni nereale prin emiterea de documente şi facturi fictive, în scopul deducerii TVA şi diminuării bazei de impozitare (impozit pe profit), potrivit unui comunicat al DIICOT.

De asemenea, în scopul creării unor relaţii comerciale inexistente între firmele implicate în activitatea infracţională, cu clubul sportiv, au fost facturate diferite servicii şi livrări de mărfuri, sumele astfel obţinute fiind însuşite de către membrii grupării, în scopul preluării şi finanţării clubului, prin creditări succesive.

Prejudiciul produs prin activitatea infracţională este 15.400.000 euro. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.