Acasă Externe Proteste în diaspora pentru mai multe secţii de votare

Proteste în diaspora pentru mai multe secţii de votare

DISTRIBUIȚI

132636 – 10112014 – Romanii au iesit din nou in strada, duminica, in cateva orase din tara, dar si in strainatate, pentru a cere alegeri organizate corect si pentru a-si exprima solidaritatea fata de cei care nu au putut vota in diaspora in primul tur al alegerilor prezidentiale. Tonul manifestatiilor a fost dat de brasoveni, iar oamenii au inceput sa iasa in strada si in Bucuresti. Mai mult, proteste spontane au avut loc la Galati si Suceava.

Si in mai multe capitale europene romanii si-au cerut drepturile. O parte din romanii care locuiesc in Paris, Londra, Dublin, Viena sau Madrid s-au adunat in fata ambasadelor, consulatelor sau a sediilor institutiilor culturale romanesti purtand pancarte si cerand cresterea numarului de sectii de votare in turul doi al alegerilor prezidentiale, din 16 noiembrie. Oamenii au venit la protestul din centrul Parisului cu steaguri ale Romaniei si au scandat „Vrem sa votam!” si „De 25 de ani / Suntem tot huligani!”. La Londra, cateva zeci de romani au organizat o manifestatie in fata ambasadei Romaniei. Proteste similare au avut loc si in fata ambasadei Romaniei la Viena si la Dublin.

Proteste de amploare au avut loc si sambata, mii de oameni iesind in strada in cateva orase din tara, ei cerand guvernantilor sa asigure romanilor din diaspora conditii optime pentru a-si exercita dreptul de vot. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.