Acasă Life Sibiu: Un elicopter cu opt militari la bord s-a prăbuşi în judeţul...

Sibiu: Un elicopter cu opt militari la bord s-a prăbuşi în judeţul Sibiu

DISTRIBUIȚI

132964 – 21112014  – Un elicopter militar s-a prăbușit vineri în nordul județului Sibiu, în zona de pădure Laslea-Mălâncrav, după ce a luat foc în aer. Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a declarat că în elicopter se aflau 8 militari, precizând însă că nu cunoaște la acest moment informații despre starea acestora, potrivit B1 Tv.

„Un elicopter Puma care participa la exerciții în poligon se deplasa de la Câmpia Trzii spre poligon, iar în zonă s-a prăbușit. Erau 8 militari în elicopter. Sunt într-o zonă muntoasă. Nu avem informații despre supraviețuitori. Salvatorii sunt pe drum”, a afirmat ministrul.

Dușa a precizat că a sesizat Parchetul Militar, a dispus o anchetă și a alertat SMURD-ul, care se deplasează cu un elicopter la fața locului.

Inspectoratul de Situații de Urgență Sibiu a fost sesizat în urma unui apel la numărul de urgență 112.

„Încă nu am găsit aparatul, acum suntem în zonă. Confirmăm incidentul, vom veni cu informații atunci când vom ajunge la locul accidentului”, a declarat pentru ziarul local Turnul Sfatului, Cosmin Balcu, șeful ISU Sibiu.

Aeronava prăbușită este un elicopter IAR-330 „Puma”.

Ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, s-a deplasat la locul unde în această dimineață s-a prăbușit elicopterul.

Împreună cu vicepremierul Gabriel Oprea se află și o echipă de procurori militari și criminaliști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, potrivit unui comunicat al MAI.

Conform primelor informații, apelul de urgență prin 112 s-a primit în jurul orei 10.50, prin acesta anunțându-se, că în zona localității Mălâncrav, județul Sibiu, a avut loc acest accident.

Forțe ale Poliției Române,  ISU Sibiu și două elicoptere SMURD s-au deplasat în zona unde a avut loc impactul. Un al treilea elicopter este pregătit pentru intervenție, precizează MAI. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.