Acasă Vest Timis Timiş: Comisar şef de poliţie, reţinut pentru luare de mită şi trafic...

Timiş: Comisar şef de poliţie, reţinut pentru luare de mită şi trafic de influenţă

DISTRIBUIȚI

133087 – 26112014 – DNA Timiș l-a reținut pe Marinică Valentin Ciurescu, comisar șef în cadrul Poliției Lugoj – Serviciul de Investigare a Fraudelor, pentru luare de mită şi trafic de influență. Potrivit ordonanței de reținere întocmită de procurori, la data de 10 noiembrie 2014, Marinică Valentin Ciurescu, după audierea martorului denunțător într-un dosar penal, în care acesta din urmă avea calitatea de inculpat, s-a oferit să vicieze activitățile procedurale pe care urma să le desfășoare, în vederea netrimiterii acestuia în judecată. Pentru acest „ajutor” oferit denunțătorului, Ciurescu i-a pretins martorului denunţător o sumă de bani, stabilită de comun acord la 500 euro, bani care urmau să îi fie remiși la o dată ulterioară.

La data de 25 noiembrie 2014, Ciurescu s-a deplasat în municipiul Arad, unde, împreună cu denunțătorul, au mers la un restaurant, pentru a discuta în legătură cu situația dosarului și pentru a-i fi remisă suma de bani stabilită anterior.

Cu această ocazie, comisarul şef de poliţie i-a confirmat denunțătorului sprijin în soluționarea favorabilă a dosarului respectiv, sens în care i-a spus chiar că a întocmit referatul cu propunere de clasare și că are certitudinea că va convinge procurorul de caz să dispună soluția propusă. Pentru a fi mai convingător, Ciurescu i-a spus denunțătorului că va preda suma de bani primită procurorului de caz. În continuare, comisarul şef de poliţie a primit de la martorul denunțător o cutie care conținea un sistem audio, în valoare de 1.800 de lei, și a introdus-o în portbagajul mașinii sale, unde a și fost descoperită împreună cu suma de 2.250 lei, în timpul acțiunii de prindere în flagrant.

Comisarul şef de poliţie este prezentat astăzi la Tribunalul Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Direcției Generale Anticorupție, se precizează într-un comunicat al DNA. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.