Acasă Politic Timiş: Sechestru asigurător pe proprietăţile a trei lideri PDL

Timiş: Sechestru asigurător pe proprietăţile a trei lideri PDL

DISTRIBUIȚI

132567 – 05112014 – DNA a pus sechestru asigurator pe proprietățile a trei lideri PDL Timiș, anchetați în  într-un dosar privind închirierea unor spaţii la aeroport. Cei vizați sunt preşedintele PDL Timiş, Constantin Ostaficiuc și deputații Cornel Sămărtinean și Alin Popoviciu.

DNA a dispus în luna mai urmărirea penală faţă de deputatul Cornel Mircea Sămărtinean, la data faptelor director al Aeroportului Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara (AIT), pentru abuz în serviciu în formă continuată (două acte materiale) şi conflict de interese, deputatul Alin Augustin Florin Popoviciu şi Constantin Ostaficiuc, la data faptelor preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, administratori în fapt ai unor societăţi comerciale, pentru instigare la abuz în serviciu.

În cauză există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă că funcţionari din cadrul Aeroportului Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara (AIT), în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au luat decizia şi au acţionat concordant pentru obţinerea de foloase nelegale de către o societate comercială, consecutiv prejudicierii bugetului unităţii în interesul căreia trebuiau să acţioneze.

Astfel, Sămărtinean şi Mezin au participat la luarea deciziei şi apoi au aprobat toate fazele unei proceduri frauduloase de selectare a unui agent economic care să închirieze spaţii aflate în incinta aeroportului. Societatea comercială favorizată era controlată, în fapt, de către Popoviciu şi Ostaficiuc, persoane cu care Sămărtinean s-a aflat în raporturi comerciale, fiind chiar asociat în cadrul unei alte firme cu primul dintre cei doi suspecţi.

Conform procurorilor, Popoviciu şi Ostaficiuc, în scopul obţinerii de beneficii materiale de aproximativ 4.000 de euro pe lună, l-au determinat pe fostul director al aeroportului să declanşeze procedura de închiriere a spaţiilor comerciale din incinta aeroportului.

Prejudiciul estimat de procurori în acest dosar este de 239.570,3 lei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.