Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Vrancea: Percheziţii în trei judeţe şi Bucureşti pentru evaziune şi spălare de...

Vrancea: Percheziţii în trei judeţe şi Bucureşti pentru evaziune şi spălare de bani

DISTRIBUIȚI

 132758 – 13112014 –  Poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor desfăşoară joi opt percheziţii domiciliare în trei judeţe şi în Capitală. Acţiunea Poliţiei Române vizează activitate infracţională a zece de persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani. Sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor – IGPR, poliţişti de investigare a fraudelor din cadrul IPJ Vrancea, Ilfov, Giurgiu şi Poliţia Sectorului 2 din Bucureşti desfăşoară  percheziţiile în Capitală şi în judeţele Vrancea, Giurgiu şi Ilfov, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în comiterea de fraude intracomunitare.

Membrii grupării, cetăţeni români, sirieni şi sudanezi, sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală şi spălarea banilor. Pentru identificarea cetăţenilor străini, poliţiştii au beneficiat de suportul specialiştilor Oficiului Român pentru Imigrări.

Zece persoane, bănuite de implicare în infracţiuni, vor fi conduse la sediul IPJ Vrancea şi la unitatea de parchet competentă, pentru audieri.

Percheziţiile se efectuează într-un un dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Vrancea, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.

La acţiune participă şi luptătorii Serviciilor pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Vrancea şi Poliţiei Sectorului 2 Bucureşti.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor, în colaborare cu specialişti  ai ANAF – DGAF şi Inspecţiei Fiscale (monitorizare permanentă a livrărilor intracomunitare), a rezultat că, membrii grupării, în perioada octombrie 2012- iunie 2014, ar fi înregistrat în evidenţele contabile a două firme româneşti, livrări intracomunitare fictive către şase societăţi comerciale din Bulgaria, înfiinţate şi controlate de aceeaşi grupare. De asemenea, ar fi interpus în lanţul comercial, pentru mascarea adevăratei provenienţe a mărfurilor, opt societăţi tip ,,fantomă,,.

Prejudiciul creat bugetului de stat este de aproximativ 1.000.000 de lei, reprezentând sustragerea TVA şi impozitul pe profit. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.