Acasă Centru Alba Alba: Preşedintele CJ Hunedoara a fost reţinut de procurorii DNA. Deţinea ilegal...

Alba: Preşedintele CJ Hunedoara a fost reţinut de procurorii DNA. Deţinea ilegal o listă cu secrete de stat

DISTRIBUIȚI

 133268 –  04122014  – Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Hunedoara, liberalul Mircea Molot, care a fost retinut pentru 24 de ore, miercuri seara, de procurorii DNA Alba, avea in biroul sau un document care continea secrete de stat, desi nu avea dreptul sa il detina.

Astfel, procurorii au extins cercetarile si pentru aceasta infractiune, potrivit Ziare.com, Molot fiind deja suspectat de trafic de influenta, cumparare de influenta si abuz in serviciu.

In urma perchezitiilor efectuate in biroul sau de la CJ Hunedoara, anchetatorii au descoperit si documentul cu pricina, care este clasificat drept secret de stat, astfel ca liberalul este acum vizat si de urmarire penala pentru detinere fara drept a unui astfel de document, care are nivelul „secret”.

Mircea Molot a fost audiat timp de cinci ore la sediul DNA din Alba Iulia, impreuna cu vicepresedintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint, care a fost si el retinut. Liderul PNL Hunedoara este suspectat de trafic de influenta, cumparare de influenta si abuz in serviciu.

In plus, procurorii au extins lista acuzatiilor, astfel ca Mircea Molot este acuzat si ca, pe 19 octombrie, si-a folosit influenta pentru a conditiona alocarea de fonduri guvernamentale comunei hunedorene Turdas de modul in care locuitorii urmau sa voteze la alegerile prezidentiale.

Presedintele CJ Hunedoara ar fi acordat contracte din bani publici unor firme ce l-ar fi avantajat astfel pe ginerele sau. In schimb, una dintre firmele avantajate a asfaltat strada din satul Martinesti, unde liderul hunedorean are o locuinta.

Pe 7 noiembrie, procurorii DNA Alba au efectuat perchezitii la sediul CJ Hunedoara, in dosarul de coruptie ce vizeaza perioada 2011-2014. Perchezitii au fost facute si la domiciliul lui Mircea Molot.

Si ginerela presedintelui CJ Hunedoara, Roberto Patrik Venter, si un om de afaceri, au fost retinuti, miercuri seara, de DNA Alba. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.