Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşlti: Vanghelie aruncă cu noi acuzații: Ponta, Oprea şi Ghiţă sunt implicaţi...

Bucureşlti: Vanghelie aruncă cu noi acuzații: Ponta, Oprea şi Ghiţă sunt implicaţi în noul dosar al Alinei Bica

DISTRIBUIȚI

133532 –  15122014 –  Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, fost vicepresedinte al PSD, sustine ca nu doar vicepremierul Liviu Dragnea ar fi implicat intr-un nou dosar al fostei sefe DIICOT Alina Bica. Vanghelie a acuzat, la Realitatea Tv, ca inclusiv Victor Ponta, Gabriel Oprea si Sebastian Ghita ar fi facut parte din cercul infractional respectiv, adaugand ca, mai mult, ei ar fi intervenit in justitie in numeroase dosare, iar DNA ar cunoaste aceste lucruri si le-ar investiga in prezent.

Marian Vanghelie a spus ca ce se intampla zilele acestea in PSD este „un circ, o mascarada” si ca nu are legatura cu vreo reforma, pentru ca Victor Ponta si Liviu Dragnea fac tot jocul „care poate sa supravietuiasca”.

Dupa ce Vanghelie a acuzat saptamana trecuta ca Liviu Dragnea ar fi implicat in dosarul de coruptie al Alinei Bica, duminica au aparut informatii suplimentare in presa in legatura cu acest lucru. Este vorba de un document al DNA obtinut de Robert Turcescu si facut public, in care se sustine ca Bica ar fi primit 3,5 milioane de euro mita de la omul de afaceri Ioan Niculae prin intermediul lui Liviu Dragnea.

Marian Vanghelie a apreciat ca Ponta si Dragnea „incerca sa scape de problemele pe care le au” si ca cei doi trebuie sa paraseasca atat Guvernul, cat si partidul. Vanghelie a sustinut ca Liviu Dragnea nu va mai intra in Executiv, din cauza problemelor penale pe care le are, iar impotriva lui Victor Ponta se va incepe urmarirea penala cat de curand.

Marian Vanghelie a detaliat ca Sebastian Ghita, care a demisionat recent din PSD in urma unor neintelegeri cu mai multi colegi de partid, a facut numeroase interventii la Parchetul General, impotriva sau in favoarea unor politicieni si oameni de afaceri, fiind sustinut de Victor Ponta.

Implicarea celor doi nu se limiteaza la dosarul Alinei Bica, ci vizeaza mai multe cazuri de pe rolul parchetelor, a mai acuzat primarul Sectorului 5.

„Societatea, procurorii nu mai suporta, acesti oameni vor spune, deci nu e prima data, e vorba de mai multi ani”, a subliniat el, adaugand ca „Oprea e implicat in aceleasi lucruri”.

Marian Vanghelie a mentionat ca, inainte sa fie exclus, a discutat despre aceste lucruri cu mai multi colegi de partid, spunand ca acesta ar fi unul dintre motivele pentru care ar fi fost dat afara.

„Le aduc aminte de perioada in care Ponta discuta despre cine ar trebui schimbat la DNA, as putea face o istorie despre acest omulet care se da liderul Romaniei. Ele (interventiile – n.r.) au inceput cand s-au facut propunerile pentru Parchetul General, DIICOT, DNA… acolo unde nu-i convenea dorea sa schimbe anumite persoane, acolo unde ii convenea a incercat sa foloseasca. Si s-a folosit foarte usor de Oprea si Ghita”, a afirmat el, sustinand ca este gata sa declare si in fata procurorilor tot ce cunoaste.

Vanghelie a mai spus ca este convins ca DNA stie despre aceste interventii si sunt pregatite dosare in acest sens. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.