Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Aleşii locali scapă

Bucureşti: Aleşii locali scapă

DISTRIBUIȚI

133652 –  18122014 – Aleşii locali care au beneficiat de OUG 55 şi au migrat la alte partide nu-şi vor pierde mandatul, chiar dacă ordonanţa a fost declarată neconstituţională, a declarat deputatul PSD, Florin Iordache, citat de RFI Romania. El precizează că aleşii locali nu-şi pierd mandatul, indiferent cum va acţiona Parlamentul mai departe.

Florin Iordache a declarat că Parlamentul va ţine cont de decizia Curţii Constituţionale: „Aşteptăm şi noi în acest moment motivarea Curţii Constituţionale publicată în Monitorul Oficial şi apoi Parlamentul va interveni. Fără îndoială, ţinem cont de această hotărâre a Curţii Constituţionale şi fie venim cu o lege de respingere a Ordonanţei 55, fie venim cu o lege de modificare şi o punem în concordanţă cu hotărârea Curţii”.

Deputatul PSD a precizat că „legea reglementează pentru viitor”.

„Din punctul meu de vedere, nu se poate pune problema pierderii mandatelor acestor oameni, pentru că aceşti oameni în perioada de 45 de zile, potrivit legii în vigoare în acel moment, acea ordonanţă, au putut să-şi părăsească partidul (…). Din punct de vedere legal, aceşti oameni au părăsit partidul sau au devenit independenţi sau s-au înscris în alte partide legal în acel moment. Deci chiar dacă venim cu o lege de respingere sau cu o lege de modificare a ordonanţei, fără îndoială mandatele sunt în vigoare, pentru că repet, acei oameni şi-au părăsit partidul legal în acel moment”, a susţinut parlamentarul social-democrat.

Deputatul PNL, Teodor Nicolescu, a propus ca în legea de respingere a OUG 55 să se prevadă încetarea mandatelor aleşilor locali care au migrat. Întrebat dacă e posibil, Florin Iordache a răspuns: „E un punct de vedere al PNL-ului, pentru că ei asta au cerut şi asta au argumentat tot timpul. Fără îndoială, nu, repet, pentru că niciodată nu poate retroactiva. Putem dispune prin lege, prin modificările legislative de aici încolo ce se întâmplă, dar acei oameni când şi-au părăsit partidul, au procedat potrivit legii în vigoare şi nu puteau să ştie că legea în vigoare e neconstituţională”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.