Acasă Uncategorized Bucureşti: ANI îl dă pe Radu Mazăre pe mâna procurorilor DNA

Bucureşti: ANI îl dă pe Radu Mazăre pe mâna procurorilor DNA

DISTRIBUIȚI
radu_mazare

133366 – 08122014 – Agenția Națională de Integritate (ANI) anunţă că a sesizat Direcția Națională Anticorupție (DNA) cu privire la posibila săvârșire de către Radu Mazăre, primar al municipiului Constanța, a infracțiunii de conflict de interese, întrucât, în calitate de reprezentant al municipiului Constanța, a semnat cinci contracte și un acord cadru (cu cinci contracte subsecvente) încheiate între Primăria Constanța și două societăți comerciale (S.C. Conpress Holding S.R.L. și S.C. Soti Cable Neptun S.R.L.), care îl au ca asociat pe Sorin Gabriel Strutinsky, persoană cu care Radu Mazăre se află în relații comerciale în alte opt societăți comerciale.

Mai mult, în calitatea sa de primar, Mazăre a aprobat, în urma procedurii de selecție a ofertelor, raportul de atribuire a contractului de finanțare din fonduri nerambursabile necesare susținerii spectacolelor care au fost organizate cu ocazia Evenimentului „Sărbători de Iarnă – Orășelul Copiilor 2013”, încheiat între Primăria Municipiului Constanța și Soti Cable Neptun, societate care îl are ca asociat pe Strutinsky.

Valoarea totală a contractelor acordate celor două societăți comerciale este de 20.621.572, 49 lei, fără TVA.

Astfel, Mazăre a încălcat dispozițiile art. 301 din Codul Penal al României, coroborate cu prevederile art. 12 din Legea 78/2000, potrivit unui comuinicat al ANI. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.