Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Bogdan Diaconu solicită lui Klaus Iohannis să nu promulge Legea securității...

Bucureşti: Bogdan Diaconu solicită lui Klaus Iohannis să nu promulge Legea securității cibernetice

DISTRIBUIȚI

133701 –  22122014  – Președintele Partidului România Unită, Bogdan Diaconu, îi solicită președintelui Klaus Iohannis să retrimită în Parlament Legea securității cibernetice sau “măcar să o atace la Curtea Constituțională, având în vedere faptul că a fost adoptată tacit de Camera Deputaților, ceea ce dovedește un mod suspect de a trece prin Parlament o lege de o asemenea importanță și care aduce atingere dreptului la viață privată”.     

Președintele Iohannis are datoria de a bloca această lege votată doar de Senat pentru că primii care au protestat împotriva ei sunt tocmai tinerii din așa numita generație Facebook de care președintele Iohannis a profitat din plin pentru a ajunge președinte. Acum, fostul candidat Iohannis, ajuns președinte, are datoria față de această generație să îi protejeze dreptul la libertate și la viața privată și să dea ocazia opiniei publice și Parlamentului să o dezbată pe larg și să găsească formulele necesare pentru ca prevederile privind securitatea cibernetică să nu afecteze dreptul la libertate pentru care s-a murit în urmă cu 25 de ani”, consideră Bogdan Diaconu.

Cât despre oportunitatea unei asemenea legi, Bogdan DIaconu susţine că “este bine că Guvernul, inițiatorul acestei legi, se preocupă de amenințările din afara țării, dar este ciudat că nu le observă pe cele de dinăuntru care se desfășoară la vedere”, subliniând că până la pericolele cibernetice, România se confruntă din ce în ce mai tare cu pericolul extremismului și al “separatismului maghiar, de inspirație rusească, dar pentru stoparea acestui flagel Guvernul Ponta nu a luat nicio măsură decât îndepărtarea prefecților care asigurau respectarea legii! Iar pentru a opri secesionismul maghiar nu este nevoie de controlul datelor și de captarea informațiilor din mediul virtual, pentru că această amenințare se desfășoară la vedere, este strigată pe străzi și afișată în locuri publice”.

La rândul său, președintele Iohannis a promis în discursul său inaugural că România va deveni exportator de securitate. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.