Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Bugetul pentru 2015, prezentat BM, FMI şi CE

Bucureşti: Bugetul pentru 2015, prezentat BM, FMI şi CE

DISTRIBUIȚI

133198 – 02122014  –  Premierul Victor Ponta se întâlneşte, aztăzi, cu Călin Popescu Tăriceanu, la Guvern. Recent, Ponta a anunţat că va coopta PLR la guvernare, în pofida faptului că această formațiune nu există din punct de vedere administrativ, în septembrie Tribunalul Bucureşti respingându-i cererea de înregistrare.

Întâlnirea între cei doi are loc în contextul în care, tot astăzi, oficiali ai Guvernului vor discuta cu reprezentanţii FMI, CE şi Băncii Mondiale, precizează Realitatea.net

Misiunea celor trei instituţii se va afla la Bucureşti între 2 şi 10 decembrie. Experţii urmează să discute cu autorităţile române despre proiectul de buget pe 2015.

Misiunea este dedicată bugetului, nu evaluării angajamentelor asumare prin acordul cu FMI şi CE.

Guvernul va negocia cu experţii FMI şi CE un deficit pentru 2015 de 2-2,1% din PIB, procentajul suplimentar de 0,6-0,7% urmând să fie utilizat exclusiv pentru armată şi co-finanţare, dar şi la acest nivel sunt necesare măsuri suplimentare pe venituri sau cheltuieli.

Ţinta de deficit bugetar stabilită pentru anul viitor este de 1,4% din PB, care corespunde unui deficit structural de 1% din PIB, pe care România s-a angajat să îl atingă în 2015.

Atât Consiliul Fiscal, cât şi experţi din Ministerul Finanţelor estimează că este nevoie de o ajustare de cel puţin 15 milliarde lei, iar dacă se elimină cheltuielile de apărare şi co-finanţare este vorba de o gaură de acoperit de minim 10 miliarde lei.

Premierul Victor Ponta a solicitat Ministerului Finanţelor să facă simulări în special pe reducerea cheltuielilor, pentru a putea respecta promisiunea din campania electorală că taxele şi impozitele nu vor fi majorate în 2015. – PROMPT MEDIA

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.