Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Camera Deputaţilor ar putea relua votul pentru arestarea lui Cătălin Teodorescu

Bucureşti: Camera Deputaţilor ar putea relua votul pentru arestarea lui Cătălin Teodorescu

DISTRIBUIȚI

133363 – 08122014 – Biroul permanent al Camerei Deputatilor a luat luni in discutie votul plenului privind incuviintarea arestarii preventive a democrat-liberalului Catalin Teodorescu si a propus doua solutii, fie sa se reia votul, fie sa se indrepte o greseala materiala prin care un deputat a fost trecut prezent, desi a fost absent, in acest fel cvorumul scazand, iar rezultatul votului fiind de aprobare a cererii DNA, a declarat secretarul Camerei Marcel Ciolacu.

„Am discutat in Biroul permanent despre votul pe cererea de incuviintare a arestarii preventive pentru Catalin Teodorescu, despre reluarea votului sau corectarea erorii materiale gasite de mine in lista de prezenta facuta de mine in care domnul Gabor Attila (n.r. – Marko Attila) a fost trecut prezent la acel vot. Eroare materiala inseamna ca nu a fost facuta cu intentie. A fost luata lista de prezenta si s-a constatat ca era trecut prezent, dar nu a fost la vot. Tinand cont ca au fost 292 de voturi, au fost 146 pentru incuviintare, 101 impotriva si 9 anulate, inseamna ca toata aceasta procedura a stat intr-un singur vot, constatandu-se si faptul ca Gabor Attila nu a fost prezent la vot, au fost doua propuneri in Biroul permanent. Una de corectare a erorii materiale, sustinuta de presedintele de sedinta, Miron Mitrea, si chemarea comisiei si corectarea erorii materiale supusa plenului Parlamentului iar marti sa se ia act de ea. A doua propunere a fost de reluare a votului in totalitate tot in sedinta de marti”, a precizat Ciolacu dupa sedinta Biroului permanent al Camerei Deputatilor, potrivit Hotnews.ro.

Cele doua propuneri au fost trimise la Comisia juridica, aceasta avand termen pana marti la ora 9.00 sa decida pe care varianta se merge iar la 9.30 Biroul permanent se va reuni din nou pentru a indrepta eroarea intr-un fel sau altul.

„Comisia juridica trebuie sa vina cu o propunere juridica pentru a nu fi contestata de avocatul domnul Teodorescu. Daca se merge pe varianta cu scoaterea lui Marko Attila din cvorum, atunci cu noul cvorum, care scade, votul va fi pentru incuviintarea arestarii preventive. Eu sustin procedura de indreptare a greselii materiale, este evidenta greseala, cvorumul se reduce la 291, comisia se intruneste si apoi plenul constata incuviintarea. Greseala materiala eu am facut-o, eu am facut acea prezenta, mi-o asum”, a afirmat Ciolacu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.