Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: CNS „Cartel ALFA” cere eliminarea comasării Inspecţiei Muncii cu Agenţia Naţională...

Bucureşti: CNS „Cartel ALFA” cere eliminarea comasării Inspecţiei Muncii cu Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţia Socială

DISTRIBUIȚI

133678 –  19122014  – Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” solicita partidelor care formează Guvernul să intervină pentru eliminarea prevederilor referitoare la reorganizarea Inspecţiei Muncii din cadrul Ordonanţei de Urgenţă nr. 86/2014, astfel încât să nu devină solidari în răspunderea consecinţelor acestui act normativ.

      De asemenea, Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” va depune o plângere pe acest subiect la Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM), la care speră să adere şi restul actorilor sociali responsabili.

 “Incă odata Guvernul sfidează legile europene bazate pe dialog social şi respectarea angajamentelor internaţionale (Convenţia 81 a Organizaţiei Internaţionale a Muncii, ratificata de guvernul României şi care stabileşte principiile de desfăşurare a activităţii de inspecţia muncii, subliniind că aceasta trebuie plasată în cadrul unei autorităţii naţionale cu putere de supraveghere şi control) şi promovează o Ordonanţă de Urgenţă care practic transformă Inspecţia Muncii într-un apendice politic cu caracter de ajutor social”, consideră reprezentanţii CNS „Cartel ALFA”

      Deasemenea Confederaţia suţine că această comasare a Inspecţiei Muncii cu Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţiei Socială într-o singură agenţie naţională pusă în subordinea unui preşedinte echivalat cu un secretar de stat numit politic ”nu are nicio justificare (cele două instituţii au competenţe şi atribuţii distincte, fără legătură) şi pare să fie realizată cu unicul scop de a diminua eficienţa şi îngreuna activitatea de control pe care o desfăşoară în prezent inspectorii de muncă”.

      Abrogarea Legii inspecţiei muncii determină totodată eliminarea participării reprezentanţilor partenerilor sociali (patronate şi sindicate) la actul de consultare colectivă în Consiliile Consultative existente la nivel naţional şi judeţean în cadrul Inspecţiei Muncii.

    “OUG nr. 86/2014 privind stabilirea unor măsuri de reorganizare la nivelul administraţiei publice centrale a fost elaborată, adoptată şi publicată în Monitorul Oficial într-un total secret, fără nici un fel de informare, consultare sau aviz din partea partenerilor sociali, procedură obligatorie şi necesară, cu atât mai mult cu cât este vorba de un act normativ care vizează „domeniile relaţiilor de muncă, securităţii şi sănătăţii în muncă şi supravegherii pieţei muncii”, mai subliniază Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA”. – PROMPT MEDIA

1 COMENTARIU

  1. Hotii, lucreaza miseleste, in prag de sarbatori ei dau OUG-uri prin care sa-si puna „lipitorii de afise ” in functii de conducere. Nu va lasati Cartel Alfa, reclamati abuzurile acestori infractori la OIM. De ce se baga dl.POP pe Inspectia MUncii are vreun client pentru functia de PRESEDINTE??

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.