Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Comerţul cu carne – 19 dosare penale

Bucureşti: Comerţul cu carne – 19 dosare penale

DISTRIBUIȚI

133515 –  12122014 – Poliţiştii au întocmit 19 dosare penale şi au aplicat 322 de sancţiuni contravenţionale în cuantum de 376.510 lei, în cadrul controalelor de amploare desfăşurate joi la agenţi economici din toată ţara care comercializează carne, produse din carne ori alte produse specifice sărbătorilor de iarnă.

În cele 19 dosare penale sunt cercetate 21 de persoane. Prejudiciul produs bugetului de stat este estimat la 298.619 lei, din care 206.264 de lei prin evaziune fiscală.

De asemenea, au fost indisponibilizate sau retrase de la comercializare bunuri în valoare de peste 150.000 de lei şi au fost confiscate peste  51 de tone de carne şi produse din carne, în valoare de peste 150.000 de lei, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.

La data de 11 decembrie a. c., poliţiştii din cadrul structurilor teritoriale, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a IGPR au efectuat controale la agenţi economici din ţară, care comercializează carne, produse din carne ori alte produse specifice sărbătorilor de iarnă.

Au participat 650 de poliţişti, 138 de comisari din cadrul  Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi 85 de specialişti din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Acţiunea a vizat identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care se sustrag de la plata taxelor aferente către bugetul de stat, prin desfăşurarea comerţului cu mărfuri alimentare, respectiv carne, produse din carne şi alte produse specifice sărbătorilor de iarnă.

Poliţiştii au verificat 854 de agenţi economici care au ca obiect de activitate comerţul cu produse alimentare. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.