Acasă Economie Bucureşti: Consiliul Concurenţei: Noi companii suspectate de oferte trucate la licitaţiile Transgaz

Bucureşti: Consiliul Concurenţei: Noi companii suspectate de oferte trucate la licitaţiile Transgaz

DISTRIBUIȚI

TRANSGAZ– 133764 –  30122014 – Consiliul Concurenţei a extins investigaţia privind posibila înţelegere între unele companii de a participa cu oferte trucate la licitaţiile organizate de Transgaz în 2011, pentru atribuirea unor contracte. Patru noi firme au fost inspectate in urma extinderii investigatiei, dupa ce in luna iunie Consiliul Concurentei anuntase inceperea actiunilor la 13 companii suspectate de trucare a licitatiilor.

E vorba despre contracte pentru racorduri de gaze naturale şi lucrări de modernizare şi întreţinere a instalaţiilor aferente.

În urma extinderii investigaţiei, Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile companiilor S.C. Armax S.R.L., S.C. Ecprod S.A, S.C. Condmag S.A. şi S.C. Instcomp S.A.. Documentele ridicate în cadrul acestor inspecţii se află în analiza autorităţii de concurenţă, în cadrul procedurii specifice investigaţiei.

În luna iulie a acestui an, Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind o posibilă înţelegere între 13 companii de a participa cu oferte trucate la zece  licitaţii organizate de Transgaz SA în anul 2011, pentru atribuirea unor contracte de racorduri de gaze naturale şi lucrări de modernizare şi întreţinere a instalaţiilor aferente.

La ora actuală, investigaţia se referă la 11 licitaţii organizate de Transgaz S.A. şi sunt suspectate 14 de companii: S.C. Inspet S.A., S.C. Condmag S.A., S.C. T.M.U.C.B. S.A.,  S.C. Rominsta S.R.L., S.C. Moldocor S.A., S.C. CIS Gaz S.A., S.C. Armax S.R.L., SC. Armax Gaz S.A., S.C Pegamont S.A., S.C. Ecprod S.A., S.C. Amarad S.A., S.C. Posada Med S.R.L., S.C. Staza Invest S.R.L. şi S.C. Instcomp S.A..

Legea concurenţei interzice orice înţelegeri între companii, decizii ale asociaţiilor de companii, care au ca obiect sau au ca efect împiedicarea, restrângerea ori denaturarea concurenţei, în special cele care privesc participarea, în mod concertat, cu oferte trucate la licitaţii sau la orice alte forme de concurs de oferte.

În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile  implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă, în cadrul programului de clemenţă, pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor.  –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.