Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Deputatul Teodorescu sub control judiciar

Bucureşti: Deputatul Teodorescu sub control judiciar

DISTRIBUIȚI

133257 – 03122014 – Deputatul Cătălin Teodorescu, cercetat în dosarul fostei șefe DIICOT Alina Bica, s-a prezentat miercuri la sediul DNA, unde i-a fost adus la cunoștință că procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale pe numele său și luarea măsurii controlului judiciar pe toată durata urmăririi penale, începând de la data de 3 decembrie 2014.

Măsura vine la scurt timp după ce Camera Deputaților a respins, miercuri, cererea instanței pentru încuviințarea arestării preventive a deputatului. Acesta este cercetat în legătură cu despăgubirea acordată de ANRP pentru un teren supraevaluat din Capitală.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe toată durata urmăririi penale, începând de la data de 03 decembrie 2014, față de inculpatul Teodorescu Cătălin Florin, deputat în Parlamentul României, în cauză rezultând suspiciunea rezonabilă că acesta a săvârșit, infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, arată DNA într-un comunicat.

Deputatul este acuzat de abuz în serviciu, după ce a făcut parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP, care, în 2011, a acordat o despăgubire de 377.282.300 de lei pentru un teren din Capitală supraevaluat cu 263.327.559 lei (echivalentul a 62.548.113 euro).

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Teodorescu trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței, să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat, să nu depășească teritoriul României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent, să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme, să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar.

Deputatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.