Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Estonia va avea ambasadă în România

Bucureşti: Estonia va avea ambasadă în România

DISTRIBUIȚI

133488 –  11122014 –  Estonia a anunţat decizia de a deschide o ambasadă la Bucureşti, în 2015. MAE informează că, la rândul său, România a decis deschiderea unei ambasade la Tallinn, capitala Rep. Estonia. Măsura a fost propusă de Guvernul României, prin Ministerul Afacerilor Externe, şi aprobată prin Decretul numărul 665 din 3 noiembrie 2014, semnat de Preşedintele României.

“Deciziile de deschidere a celor două ambasade se fundamentează pe dorinţa comună de consolidare a cooperării bilaterale în toate domeniile, dată fiind convergenţa poziţiilor promovate de ambele state atât la nivel european, cât şi internaţional, precum şi a intereselor regionale şi de securitate comune. Noile misiuni diplomatice vor contribui în mod direct la aprofundarea şi diversificarea relaţiilor bilaterale dintre România şi Republica Estonia, precum şi la consolidarea parteneriatului dintre cele două state în cadrul Uniunii Europene şi NATO”, se notează în documentul citat.

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu şi şefa diplomaţiei estone, Keit Pentus-Rosimannus, au convenit, în cadrul unei scurte întrevederi avute în marja Consiliului Ministerial al OSCE de la Basel (4 decembrie 2014), să participe la ceremoniile de deschidere ale celor două ambasade, la Tallinn şi Bucureşti, notează Curierul Naţional.

În prezent, reprezentarea diplomatică a României în Republica Estonia este asigurată de Ambasada României la Helsinki, iar cea a Republicii Estonia în România, de către Ambasada acestui stat în Republica Polonă. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.