Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Exact ce ne lipsea: încă o zi liberă

Bucureşti: Exact ce ne lipsea: încă o zi liberă

DISTRIBUIȚI

133264 – 03122014 – Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat miercuri ca ziua de 24 ianuarie să devină zi de sărbătoare naţională, potrivit Adevărul.ro.  Proiectul de lege se află în discuţia Parlamentului României de aproape patru ani, varianta actuală a iniţiativei fiind semnată de 107 parlamentari şi înaintată la Parlament în februarie 2013. 

Senatul a aprobat legea în vara anului trecut, Camera Deputaţilor fiind cea decizională.

Potrivit site-ului Camerei Deputaţilor, din cei 295 de deputaţi prezenţi, 276 au votat „pentru” iniţiativă, 4 „împotrivă”, 11 s-au abţinut, iar alţi 4 nu şi-au exprimat votul.

Legea a fost iniţiată de către parlamentarul PSD Anghel Stanciu, de la Iaşi, şi un grup de parlamentari provenind de la mai multe partide politice.

Argumentul principal în favoarea aprobării acestei legi a fost faptul că „voinţa şi curajul ieşenilor de a realiza Unirea Moldovei cu Ţara Românească trebuie recunoscute de întreaga naţiune română drept un exemplu de solidaritate şi sacrificiu. Unirea de la 24 ianuarie 1859 a dovedit întregii lumi că împreună suntem mai puternici, împreună suntem un popor demn şi respectat”.

Ziua de 24 ianuarie devine cel de-al 13-lea „liber” legal. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.