Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: FADERE: Dacă Parlamentul continua să refuze votul prin corespondență cerem dizolvarea...

Bucureşti: FADERE: Dacă Parlamentul continua să refuze votul prin corespondență cerem dizolvarea acestuia!

DISTRIBUIȚI

133434 –  10122014 –  Federația asociațiilor de români din Europa se declară îngrijorată de atitudinea pe care parlamentarii Români o au față de românii din diaspora, manifestată și prin respingerea inițiativei legislative lansata de deputatul Eugen Tomac privind votul prin corespondență.

Dacă actualul Parlament al României va continua să refuze dicutiile pe marginea Proiectului de Lege a Votului prin Corespondență, vom fi nevoiți să cerem Președintelui României, Domnul Klaus Iohannis, dizolvarea acestuia. Cred că aceasta este datoria domnilor Parlamentari, să creeze cadrul legal pentru respectarea drepturilor constituționale, unul dintre acestea fiind dreptul de a vota”, a declarat Daniel Tecu, președinte FADERE, Federația asociațiilor de români din Europa.

Parlamentarii ar trebui să țină cont de îndemnurile Prim-Ministrului, Domnul Victor Ponta, și de recomandările Președintelui României ales, Domnul Klaus Iohannis, să modifice legea electorală 370/2004 și să pregătească o formă de vot care să poată permite oricărui român să voteze”, mai susţin reprezentanţii federaţiei.

 De aceea, Parlamentului României să treacă imediat la discuțiile pe tema legii votului prin corespondență. Cerem de asemenea inițierea unui proiect de lege pentru votului electronic.

 Nu vrem să se mai repete evenimentele din 2 și 16 noiembrie 2014, iar pentru a evita acest lucru trebuie să se înceapă imediat dezbaterile legate de Legea votului prin corespondență și cel electronic. Considerăm că ambele forme de vot sunt benefice pentru toți românii, indiferent unde locuiesc.  – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.