Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Geoană: PSD poate rămâne la guvernare dacă renunţă la Ponta şi...

Bucureşti: Geoană: PSD poate rămâne la guvernare dacă renunţă la Ponta şi Dragnea

DISTRIBUIȚI

133503 –  12122014 –  Senatorul Mircea Geoană a declarat, joi seara, că nu urmărește să candideze pentru a reveni la conducerea PSD, „obsesia” sa fiind transformarea acestui partid într-unul autentic de stânga, în condițiile în care „este primul moment din viața PSD” când riscul de fractură este iminent. Geoană a subliniat că prioritatea sa este să ajute PSD să treacă peste acest moment și nu să formeze un alt partid. 

„Eu mă uit, în acest moment, ca la un antrenor la mine. În acest moment, există suficient de multă resursă umană neuzată, care este electoral atractivă, oameni care nu au probleme cu justiția, în PSD, care să poată asigura conducerea acestui partid. Eu îi voi ajuta și voi fi antrenorul care va pregăti următoarea generație de lideri autentici ai PSD. Nu este obsesia mea să revin și să conduc PSD. Obsesia mea e să transform acest mare partid al României într-un partid autentic de stânga, modernizat, împrospătat din punct de vedere ideologic, cu infuzie de resursă umană de calitate. Este primul moment din viața PSD în care riscul de fractură e acolo. E atât de multă tensiune, atât de multe curente, atât de puțină coeziune și atât de întârziata analiza cauzelor profunde ale pierderii alegerilor prezidențiale. Acest lucru mocnește, este ca un cazan sub presiune. Mai devreme sau mai târziu, acea energie va izbugni”, a afirmat senatorul,la Realitatea Tv.

Geoană consideră că PSD poate să rămână la guvernare numai dacă alege să meargă mai departe cu un alt prim-ministru.

„Dacă ar fi să îmi doresc ceva pentru țara asta și ceva pentru ceea ce face fiecare familie de români să facem curățenia de Crăciun. Să începem un nou ciclu politic, cu un nou președinte. În acest moment, PSD este pe cale să comită o eroare strategică, pentru că, în acest moment, PSD poate să rămână la guvernare o perioadă relativ lungă de timp, cu o condiție: să nu stea legat de un premier care și-a pierdut, în plan intern și internațional, credibilitatea”, a adăugat senatorul.

În acest sens, Geoană a afirmat că „este o chestiune de timp până când Victor Ponta va pierde conducerea Guvernului”, adăugând că președintele ales, Klaus Iohannis, cu siguranță ar accepta numirea unui premier de la PSD, altul decât Victor Ponta.

„Problema nu este ce se întâmplă la votul de luni, probabil că va trece. Eu am refuzat orice discuție sistematică cu colegi de-ai mei, care vin și mă caută, pentru că eu am spus că nu sunt omul care să contribui la căderea unui Guvern PSD. (…) Este o chestiune de timp până când Victor Ponta va pierde conducerea Guvernului, dacă o facem noi și conducem noi jocul, putem să punem un premier de la noi. Sunt convins că domnul Iohannis ar accepta un premier altul decât Ponta de la PSD. Eu am câștigat președinția României. Nu este pentru mine obsesia vieții să fiu președinte PSD sau prim-ministrul României”, a mai spus Mircea Geoană.

Pe de altă parte, fostul ministru de Externe a ținut să precizeze, referindu-se la Liviu Dragnea, că „cineva cu dosar penal nu are ce căuta în Guvern”, în condițiile în care s-a decretat, în interiorul partidului, „toleranță 0 la corupție”.

„Prima discuție pe care trebuie să o aibă Ponta și cei care formează noul Guvern trebuie să plece de la integritatea membrilor acestui Guvern. Acum câteva zile, la Biroul Permanent Național, s-a decretat, în sfârșit, ceea ce lumea așteaptă de multă vreme să audă de la toate partidele, cuvântul magic: toleranță 0 la corupție. Și atunci, pe cine s-au nimerit ei să dea demostrativ: pe președintele de la Consiliul Județean Buzău, venit de o lună de zile cu infama Ordonanță 55 de migrație, în timp ce tu ai în Guvernul pe care îl propui Parlamentului, de exemplu, pe domnul Dragnea, care are dosar penal în fața instanței supreme a acestei țări. Eu nu judec vinovăția domnului Dragnea. (…) Eu cred că este extrem de clar, toleranță 0 la corupție, cineva cu dosar penal nu are ce căuta în Guvern. Este vorba de principiu”, a mai afirmat Mircea Geoană. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.